Enkaz altından çıkan değerli eşyalar ve kasalar ne olacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yıkım yaşandı. Yaşanan büyük yıkımın bilançosu ağırlaşırken enkaz altından çok sayıda değerli eşya ve kasa çıkarıldı.
Enkaz altından çıkan değerli eşyalar ve kasalar ne olacak?

 Enkaz altından çıkan değerli eşyalar ve kasalar ne olacak? - Türkiye tarihine kazınan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin 14. gününde enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmaları eşzamanlı olarak sürdürülüyor. Enkaz kaldırma çalışamalrı sırasında çok sayıda değerli eşya ve kasa  bulunurken vatandaşlar, ''Enkazlarda bulunan değerli eşyalara ne olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

ENKAZLARDAN DEĞERLİ EŞYALAR ÇIKARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 14'üncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremlerin olduğu bölgelerde enkazdan çıkarılan değerli eşyalar polisler tarafından tutanakla teslim alınırken güvenlik güçleri de depremzedelerin kıymetli eşyalarını tutanak tutarak muhafaza altına alıyor. Bu kapsamda depremin yıkıcı etkisine etkisine giren iller arasında en ağır hasarı alan Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde güvenlik güçleri tarafından depremzedelere ait enkazlardan çıkan para kasaları ve ziynet eşyalar tutanak tutularak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanmaya başlandı.

63 ÇELİK PARA KASASI BULUNDU

Depremin ardından geçen 14 günde 63'ü çelik para kasası olmak üzere toplam bin 7 ziynet eşya enkaz altından çıkarıldı. Emniyet kuvvetleri tarafından koruma altına alınarak kameralarla izleme altında tutulan ziynet eşyaların bulunduğu odaya yalnızca görevli kişiler girebiliyor. Enkaz altından çıkarılan çelik kasalar açılarak içerisindeki kıymetli eşyaların ayrı ayrı kayıt altına alınacağı açıklandı. Ziynet eşyaların alınması için bir yıllık sürenin dolmasının ardından kıymetli eşyaların Hazine'ye aktarılacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Öte yandan enkaz altından çıkarılan silahlar ise ruhsat sahiplerine verilmek üzere muhafaza edilecek ve sahiplerine ulaşılmayan silahlar da alınması için bir yıllık sürenin dolmasının ardından güvenlik güçleri tarafından imha edilecek. Konuya ilişkin aktarılan bilgilerin zaman içerisinde güncellenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler