Prefabrik yapılarda KDV indirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından prefabrik yapılar önem kazandı. Bu doğrultuda dikkati çeken bir KDV kararı alındı.
Prefabrik yapılarda KDV indirildi!

Prefabrik yapılarda KDV indirildi! - Kahramanmaraş'ta meydana gleen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardınan 11 ilde yıkım yaşandı. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği ve depremzedelerin de evsiz kaldığı 11 ilde konteyner kentlerin yapımına başlandı. 

PREFABRİK YAPILAR İÇİN YENİ KARAR 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde afetzedelere konteyner ve prefabrikı ev yapılacağı bildirildi. Yapımına başlanan söz konusu evlere ihtiyaç artarken Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınbana karara göre; 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılan depremler nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde kurulum ve montaj işlemleri dahil olmak üzere Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e indirildi.

BAKANLIK KONTEYNER EV VE PREFABRİK YAPI İHRACATINI 3 AY YASAKLADI

Deprem bölgelerinde Ticaret Bakanlığı, geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatını 3 ay yasakladı, kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

İlgili Haberler