En ucuz otomobilden bile ucuz! 476 Bin TL'ye sıfır Fiat Egea Sedan!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler için ÖTV muafiyetli Fiat Egea fiyatları belli oldu. Fiat Egea Sedan için kampanyalı fiyat 476.600 TL olarak açıklandı.
En ucuz otomobilden bile ucuz! 476 Bin TL'ye sıfır Fiat Egea Sedan!

Türkiye’de otomobil satın almak isteyenler fiyat araştırmalarını sürdürüyorlar. Bütçelerine uygun olan fiyatı bulanlar hayallerini süsleyen araçları satın alıyorlar. Ancak artan fiyatlardan dolayı ucuz fiyatlı otomobiller büyük ilgi çekmeye başladı. Bunun yanında normal fiyatın neredeyse yarısını ödeyerek de sıfır kilometre otomobil satın almak mümkün. Bunun için devlet bazı vatandaşlara ÖTV muafiyet hakkı veriyor. Bu hakka sahip olanlar çok uygun fiyatlarla sıfır kilometre otomobil sahibi oluyorlar.

ÖTV MUAFİYET HAKKI NASIL KULLANILIR?

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV muafiyet hakkı elde etmek isteyenlerin yapmaları gereken özel bir işlem bulunmuyor. Bu hakkı herkes elde edemediği gibi koşulları devlet tarafından belirlenmiş ve yıllardır da uygulanıyor. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlar alacakları engelli raporu ile bunu resmileştirerek ÖTV muafiyet hakkı elde ediyorlar. Böylece sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV ödenmiyor. Bu şekilde de araç fiyatları neredeyse yarı fiyatına düşüyor.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ!

Fiat firmasının Türkiye otomobil piyasasında çok ayrı bir önemi bulunuyor. Türkiye’de otomobil denildiğinde akla gelen ilk 2 firmadan birisi olan Fiat aynı zamanda bir tarihsel sürece de sahip. Bu firmanın araçlarının çok tutması da bu uzun yıllardır piyasada olması ile alakalı oluyor. Fiat Egea serisi için son yıllarda ülkenin en çok satılan aracı olmaya devam ediyorlar. Özellikle de Fiat Egea Sedan yüksek bir satış rakamına ulaşabiliyor.

ÖTV MUAFİYETLİ FİAT EGEA SEDAN

Fiat firmasının açıklamış olduğu son fiyat listesine göre Fiat Egea Sedan’ın en alt versiyonu 814.900 TL fiyatla satılıyor. ÖTV muafiyet hakkı olan vatandaşlar bu aracı sadece 476.600 TL ödeyerek satın alabiliyorlar. Bu fiyatın içerisinde ÖTV maliyeti hiç bulunmuyor. ÖTV muafiyeti ile satın alınan bu araç 5 yıl boyunca satılmazsa muaf olunan ÖTV ile bir daha karşılaşılmıyor.