Emekliler paraya doyacak! Canlı yayında bayram ikramiyelerinin hesaba yatacağı tarihi açıklandı

Emekliler, maaşlarına gelecek zam farklarını ceplerine koydu. Bunun üzerine bazı bankalar da promosyon ödemelerinde artışa giderken, gözler şimdi de bayram ikramiyelerine çevrildi. Geçtiğimiz günlerde ikramiyelere zam sinyali gelmişti!
Emekliler paraya doyacak! Canlı yayında bayram ikramiyelerinin hesaba yatacağı tarihi açıklandı

Emekliler, seçim öncesinde 2 bayramda alacakları bayram ikramiyelerine yapılacak zam haberlerini daha sık araştırmaya başladı. Konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Halk TV programcısı Ekrem Açıkel, 31 Mart seçimlerinden önce emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağını belirtti.

Teklifin Meclis gündemine taşınacağını ifade eden Açıkel, kulislerde konuşulan son konuları da aktardı. Emekli bayram ikramiyesinde 2 rakamın masada olduğunu ifade ederek, ikramiyelerin yatırılacağı tarihi de canlı yayında açıkladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarıldı. Emeklilerin büyük bir kısmı bu zammı yetersiz bulurken, tepkilerini de her fırsatta dile getiriyor.

Seyyanen zammın yanında emeklilere ne zaman zamlı ikramiyelerin ödeneceği merak ediliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiye tutarları da merak konusu oldu. 2018 yılında ilk defa ödenmeye başlanan 1000 TL’lik bayram ikramiyelerine geçtiğimiz yıl zam yapılmış, emekliler bayram başına 2 bin TL ödeme almıştı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını merak edenlere açıklama Açıkel’den geldi. Canlı yayında yapılan tartışmalara dikkat çeken Halk TV programcısı Ekrem Açıkel’in söylediklerine göre 31 Mart’taki seçimler baz alındığında, 10 Nisan’daki Ramazan Bayramı ikramiyeleri 31 Mart tarihinden önce hesaplara yatırılacak. Buna göre de ikramiyelerin zamlanması için yapılacak düzenlemelerin Mart ayının ilk günlerinde Meclis’te olabileceği ifade edildi.

İKRAMİYELERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin masada şu anda 2 rakam bulunuyor. Açıkel’in aktarımına göre hükümet şu anda 2 rakamı tartışıyor. Bunlardan biri;

Her bir bayram için 3 bin TL olmak üzere toplam da 6 bin TL ikramiye ödemesi.

Diğer seçenek ise emeklilere mart ayında seyyanen zam gelmemesi halinde bayram ikramiyelerinin 5 bin TL’ye tamamlanması ve iki bayram için 10 bin TL ödenmesi.