Doları olanlar dikkat! İslam Memiş'ten flaş dolar kuru tahmini

İslam Memiş'ten dolar yorumu. Seçimin ardından doların 30 TL olacağını söyleyen ekonomistlere tepki gösteren Memiş kendi tahminini açıkladı.
Doları olanlar dikkat! İslam Memiş'ten flaş dolar kuru tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten doları olanları sevinderen tahmin geldi. Dolar kurunda yaşanan krizin ardından dolar kuru ile ilgili tahminler gelmeye başladı. İslam Memiş dolar kuru tahminleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Dolar kurunun sürekli düşeceğini ifade eden ekonomistler seçimin ardından dolar ile ilgili açıklamalarda bulundular. Peki İslam Memiş dolar ile ilgili neler söyledi? Dolar kuru tahmini nedir? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin seçim sürecinden bu yana döviz kurlarındaki değişimler ve beklentiler tüm yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. İslam Memiş ise seçimlerlden önce ve sonra dolar kuru ile ilgili tahminlerini açıklamayı sürdürdü. Memiş doların 30 TL seviyelerine çıkacağını söyleyenlere sert yanıt verdi. Sandıkların tamamının açılmasıyla birlikte cumhurbaşkanı belli oldu. Bu kez de gözler dolar kuruna ve altın fiyatarına çevrildi. Yatırımcılar seçimin ardından dolar ve altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 

İslam Memiş borsa tarafından yukarı yönle hareketler olduğunu söyleyerek emtia fiyatlarında gümüş ve altında aşağı yönlü hareketlerin olabileceğini söyledi. Fakat bu fırsatlar şimşek gibidir gelir ve geçer dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti;  "Bu düşüşler geçici olabilir duygusal düşünmemek lazım.” dedi. 

DOLAR 30 TL OLACAK DİYENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

İslam Memiş doların 30 TL seviylerine çıkacağını söyleyen ekonomistlere çok fazla inanıldığını söyledi. Böyle bir inanışınız varsa dolar satın alın diyen Memiş bunlar sosyal medya etkisiyle şişirilen iddialar dedi. Dövizin bir yatırım aracı olmadığını açıkladı. 

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu seçimleri değerlendirerek şu ifadeleri kullandı;“Bu seçimlerde neyi gördük herkes ekonomi batıyor, dolar şu seviyelere çıkacak diyerek milletin galeyana getirdiler. Bu seçimde kurun yüksek olmasına rağmen ekonominin çok önemli olmadığını gördük. İşte bunu okuyamayanlar ve milleti galeyana getirenler sadece dolar üzerinde bir manipülasyon yapıyorlar. İşte bazıları bu tuzağa düştüler.” dedi.

DOLAR VE ALTIN YORUMU

İslam Memiş seçimden önce kazanan kişiye göre doların değişeceğini söyleyenlere işte gördüğünüz diyerek konuşmalarına şöyle devam etti; 

"Seçimden önce şu kazanırsa işte dolar şu kadar olacak. İşte gördüğünüz gibi sabah saatlerinde Kapalı Çarşı piyasasında dolar/TL 20,70 seviyesine kadar geriledi. Sen milleti 23 liradan dolar aldırdın, 1.600 liradan gram altın aldırdın. Neredesin şimdi…" ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler