Dolar uçuşa geçince uzman isim alarmı verdi! Doların alevi harlandı borcu olanlara dikkat çekildi

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırken piyasaların dengesi değişti. Seçimlerin piyasalarda yarattığı belirsizlik nedeniyle yatırımcılar gram altın ve dolara yöneldi. Doların 20 liranın üzerine çıkması ile Finans Analist İslam Memiş, 28 Mayıs sonrası için yatırımcıya önemli uyarılarda bulunarak dolar için kritik bir açıklama yaptı.
Dolar uçuşa geçince uzman isim alarmı verdi! Doların alevi harlandı borcu olanlara dikkat çekildi

Dolar uçuşa geçince uzman isim alarmı verdi! Doların alevi harlandı borcu olanlara dikkat çekildi - Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandık başına geçti. Seçimler tamamlanırken oy sayımından net bir sonuç çıkmadı. 50+1 barajını geçen bir aday bulunmadığından Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2.tura kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriinin 2.tura kalması ve seçimlerin de 28 Mayıs tarihinde yapılacak olması piyasaların dengesini değiştirdi. Seçimlerin ardından yatırım araçlarında ani yükselişler yaşanırken piyasaların seçime vereceği tepkiler de uzman isimler tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. Seçim sürecinin getirdiği belirsizlik yatırımcı tercihlerini etkilerkendolar tarafında seçimlerin ardından yükselilş kaydedildi. Finans Analisti İslam Memiş, 28 Mayıs tekrar edecek olan seçimlerin sonrası için yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu.

Dolar yükselişe geçerken belirsizliğin devam etmesi üzerine Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Seçim öncesi son günlerdeyiz" diyerek uyarılarını art arda sıraladı. Finans Analisti Memiş, piyasalardaki hareketliliğe dikkat çekerek, "Döviz kurlarında, altın-gümüş fiyatlarında yukarı yönlü hareketler var, borsada ise düşüşler var." dedi. Piyasanın daşgalı seyrine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, her türlü yatırım aracına dikkati çekti. 

SEÇİMLERİ İŞRET ETTİ: YUKARI YÖNLÜ HAREKET VAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, Borsa İstanbul yatırımcıları için yaptığı değerlendirmede, ''Yol haritamızda değişiklik yok. 4500 altı alım fırsatı. 4300-4800 puanı takip ediyoruz. Seçim öncesi günler yaklaştığı için yukarı yönlü fiyat hareketleri de var.'' dedi. Gram altın ile TL paritesi hakkında da konuşan Memiş, ''Döviz kuru ve emtiada yükseliş var"  diyerek yaptığı değerlendirmede "Dolar 21.23-21.34 lira, Euro/TL 22.78-22.96 lira aralığında. Euro dolar paritesi düşük, bunu kaçırmamak gerekiyor. Gram altın TL 1415-1428 lira aralığında. 1400 üzerinde gram altında ataklar gerçekleşti. Gram altın TL'de ikinci tur seçime kadar, iki haftalık süreçte dolar TL'de 20-22 lira, gram altında 1350-1450 lira aralığını takip edeceğimi ifade etmiştim." ifadelerini kullandı. Haziran ayına dair öngörülerini de paylaşan Memiş, "Seçimlerden sonra haziran ayı içinde ons altında, gümüş onsunda yine aşağı yönlü hareketler beklemeye devam ediyoruz. Önce bir toparlanma ancak tekrar devamında haziran ayı içinde altın onsunda 1910 dolar seviyesi, gümüş onsunda 22.80 doları beklemeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

''2024 YILI İŞSİZLİK YILI OLACAK''

Alışılagelmişin dışında bir değerlendirme ile işsizlik vurgusu yapan Memiş, ''2024 yılı işsizlik yılı olacak. 2024 yılı için işsizliğe karşı mutlaka ve mutlaka işlerine sahip çıkması gerekiyor herkesin.  2023 ile birlikte ocak ayında hangi ek işleri yapabiliriz diye videolarım vardı. İşsizliğe karşı da sizleri ciddi anlamda bilgilendirmek için gayret gösterdim.'' dedi. Memiş, ''2024 yılında dünya enflasyondan çok işsizliği konuşacak, o yüzden işinize dört elle sarılın. İşsizlik dünyanın belası olacak. İşsizler ordusunda büyük bir yığılma olacak. Büyük planın arkasındaki büyük resetlemenin içerisinde büyük bir işsizlik sorunu da var.'' diyerek sözlerini noktaladı.

NOT: Bu yazı ''Usakgundem.com'' tarafından verilmiş bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir. 

İlgili Haberler