Bu zam araba sattırır! Araç sahipleri isyan bayrağı çekecek motorinin litre fiyatı tansiyon yükseltecek

Duyan vitesi boşa atacak! Akaryakıt fiyatlarına gelen zam yağmuru sağanağa dönüşürken bu gece yarısı 00.00 itibariyle motorine rekor zam geliyor. Depo başına tam 128 TL artacak!
Bu zam araba sattırır! Araç sahipleri isyan bayrağı çekecek motorinin litre fiyatı tansiyon yükseltecek

Bu zam araba sattırır! Araç sahipleri isyan bayrağı çekecek motorinin litre fiyatı tansiyon yükseltecek - Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sürücüleri zorlamaya devam ederken zam yağmuru fırtınaya dönüşüyor. Akaryakıta gelen zam iğneden ipliğe pek çok ürün ve hizmete de zam gelmesine neden oluyor.

Brent petrolde yaşanan düşüşe rağmen dolar kurunda yaşanan yükseliş iç piyasada akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar yapılmasına neden olurken Türkiye yeni bir rekor zamma daha hazırlanıyor. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan son dakika açıklaması ile motorine bu gece yarısından itibaren litre başına 2 lira 56 kuruşluk rekor zam geleceği ilan edildi.

MOTORİNE 2 TL 56 KURUŞLUK DEV ZAM! MOTORİNE NEDEN ZAM GELDİ, NE ZAMAN GELECEK?

Motorine 13 Şubat Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruşluk zam gelecek. İstanbul'da motorin litre fiyatı 41,71 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 39,37 TL'den satılıyor. Motorinin litresi zammın ardından 45 liraya yaklaşacak. Son olarak geçen hafta motorine 1 lira 38 kuruşluk zam gelmişti.

akaryakit.jpg

Türkiye'de geride bıraktığımız 2023 senesinin Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin hemen öncesinde 18,34 TL seviyesinde yer alan motorinin litre fiyatı yılbaşında yapılan ÖTV zammı ve ardından da dolar kurunda yaşanan rekor yükselişlerin etkisiyle uçuşa geçmiş, cep yakmaya başlamıştı. Rusya ile Ukrayan arasında patlak veren savaşta dahi bu seviyeyi görmeyen rakamlar araç sahiplerini isyan noktasına taşırken gelecek olan yeni zammın geri çekilmesi talep edildi.

Araç sahipleri sosyal medya üzerinden bir kere daha ülke genelinde hayatı durdurma ve kontak kapatma eylemi çağrısı yaptı. Gelecek olan zammın etkisiyle motorinin ortalama litre satış fiyatı 45 TL bandına dayanmış olacak. 12 Şubat 2024 Pazartesi günü itibari ile ise benzine zam beklentisi konusunda bir açıklama yapılmadı.