Banka hesaplarınızı bugün kontrol edin! 15 bin liralık o ödeme bugün hesaplara yatırıldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'de derin bir yas süreci yaşandı. Depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken hükümet kanadından depremzedeler için çeşitli destekler yapılacağı kaydedildi.
Banka hesaplarınızı bugün kontrol edin! 15 bin liralık o ödeme bugün hesaplara yatırıldı

Banka hesaplarınızı bugün kontrol edin! 15 bin liralık o ödeme bugün hesaplara yatırıldı -  6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi 'Asrın Felaketi' olarak adlandırıldı. Dünya ülkelerinin de seferber olduğu deprem felaketinde bilanço ağırlaşırken farklı illerde depremler ve artçı sarsıntılar da yaşanmaya devam ediyor.

AFETZEDELERE 15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felakette binlerce vatandaşımız da evsiz kaldı. Yaşanan depremin bilançosu maddi ve manevi olarak tüm ülkemizi etkilerken depremzedeler için hükümetten de destek ödemeleri  yapılacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak depremzedeler için 15 bin liralık  taşınma yardım ödemesinin yapılacağını açıkladı. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilirken, deprem bölgelerinde binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için  10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu 15 bin liralık ödemelerin yapılacağı tarihe ilişkin beklenen açıklama geldi.

AFETZEDELERE DEPREM TAŞINMA YARDIMI ÖDENİYOR

Tüm dünyanın gündemine giren Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaralar sarılmaya devam ediyor. Afet bölgeleri olan Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Hatay'ı etkileyen depremde evi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için deprem taşınma yardımı yapılacağı açıklanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşınma yardımının 28 Şubat 2023 tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz.'' ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamanın ardından ödemeler 28 Şubat tarihinde başladı ve depremzedelerin hesaplarını kontrol etmesi istendi.

İlgili Haberler