Bakanlıktan destek ödemesi! 4.196 TL hesaplara yatmaya başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri sürüyor. Aile Bakanlığı 4.196 TL tutarında ödemeleri yapmaya başladı.
Bakanlıktan destek ödemesi! 4.196 TL hesaplara yatmaya başladı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal devletin imkanlarından yararlanarak bütçelerine nakit destekler temin edebiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda çok sayıda sosyal yardım programı uyguluyor. Dezavantajlı vatandaşlar bu sosyal yardım programlarından yararlanarak nakit destekler alabiliyorlar. Böylece bütçelerini az olsa destekleyerek ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayabiliyorlar.

HER AY SABİT ÖDEME!

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik uygulanan sosyal yardım programlarında vatandaşlar aylık sabit ödemeler alabiliyorlar. Bu kişilere bakanlık maaş bağlarken ödemelerde herhangi bir aksama da yaşanmıyor. Ne kadar ödeme yapılacağı ise Aile Bakanlığı tarafından kararlaştırılıyor. Her sosyal yardım ödemesinin tutarı farklı olurken bu sosyal yardımlar Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş zamları oranında da zamlanıyor.

ENGELLİLER MAAŞA BAĞLANIYOR

Toplum içerisinde engelli vatandaşlar en dezavantajlı grup olarak hayatlarını sürdürüyorlar. Engel durumlarından dolayı çoğunun çalışma imkanı olmuyor. Çalışma imkanı olsa da pek kayda değer gelirlere sahip olamıyorlar. Sosyal hayattan kopma noktasında olan engelli vatandaşlara yardım elini ise Aile Bakanlığı uzatıyor. Engelli vatandaşların sosyal hayatta kalmalarını amaçlayan bakanlık bu kişilere belirli şartlarda Engelli Aylığı bağlıyor.

Aile Bakanlığı’nın engelli aylığını alabilmek için aranan bazı şartlar bulunuyor. Öncelikle bu ödemenin ana şartı en az yüzde 40 oranında engelli raporuna sahip olmak olarak açıklanıyor. Bu sağlanabiliyor ise o zaman diğer şartlar devreye giriyor. Engelli aylığı alacak vatandaşın sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Bunun yanında hane içi kişi başı düşen aylık gelirin 5.667 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Bu net asgari ücretin üçte birine denk geliyor ve hesaplama asgari ücret üzerinden yapılıyor. Tüm bu şartları yerine getiren engelli vatandaşlar 18 yaş üstü olmaları halinde Engelli Aylığı almaya hak kazanıyorlar.

ENGELLİ AYLIĞI ÖDEME TUTARLARI!

Aile Bakanlığı’nın engelli aylığı olarak yaptığı ödemeler açıklandı. Yapılan açıklama ve verilen bilgilere göre engel oranlarına göre aylık ödeme yapılıyor. Bu kapsamda yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olan vatandaşlara aylık 2.797 TL tutarında ödeme yapılıyor. Yüzde 70 ve üzerinde engelli olanlar ise Aile Bakanlığı’ndan aylık 4.196 TL ödeme alıyorlar.