Bakan açıkladı, hesabınızı kontrol edin! 4.196 TL sosyal yardım yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş hangi sosyal yardım ödemelerinin yapılmaya başlandığını duyurdu.
Bakan açıkladı, hesabınızı kontrol edin! 4.196 TL sosyal yardım yatırıldı!

Türkiye’de sosyal yardımlardan yararlanan milyonlarca vatandaş bu konuda yeni gelişmeleri çok yakından takip ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın planlamasında vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler çerçevesinde hak sahibi vatandaşların banka hesaplarına para aktarımları gerçekleştiriliyor. Aile Bakanlığı sosyal yardımlara ilişkin yeni bir ödeme açıklaması yaptı.

Aile Bakanlı Mahinur Özdemir Göktaş yazılı bir açıklama yaparak, “Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştiriyoruz. Bu vatandaşlarımızın toplumsal hayata etkin bir şekilde katılmalarını istiyoruz. Yaşamlarını müstakil bir biçimde sürdürebilmeleri için ekonomiden sağlığa, eğitimden sosyal hayata kadar bu insanların yanlarındayız. Bu çerçevede mart ayına ilişkin toplam 4,8 Milyar TL tutarını bulan yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Bu ödemelerimizin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

YAŞLI AYLIĞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından olan yaşlı aylığı ile alakalı olarak genel bilgiler belirlendi. Buna göre herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve hane içi kişi başı aylık gelirleri 5.667 TL’Yi aşmayan 65 yaş üstü vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından sonyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu şekilde verilen yaşlı aylığı her ay ödenirken ödeme tutarı 3.504 TL olarak belirlendi.

ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL?

Aile Bakanlığı engelliler işçin de engelli aylığı ödemesi yapıyor. 18 yaş üstü engelli vatandaşlar bu imkandan yararlanabiliyorlar. Sosyal güvencesi olmayan ve hane içi kişi başı aylık ortalama geliri 5.667 TL’yi geçmeyenlere engelli aylığı ödemesi yapılıyor. Bu ödemelerden yararlanabilmek için ayrıca yüzde 40 ve üzerinde engel sahibi olunması gerektiği kuralı da bulunuyor. Bu sosyal yardım imkanı çerçevesinde yüzde ile yüzde 69 arasında engeli olanlara 2.797 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlara 4.196 TL engelli aylığı ödemesi yapılıyor.