Altını olan olmayan dikkat! Ünlü Ekonomist Tuna Kaya gram altının ulaşacağı rakamı açıkladı

Altını olan olmayan tüm yatırımcıları ilgilendiren açıklama tekrar gündeme geldi. Ünlü Ekonomist Tuna Kaya 2023 yılında gram altının ulaşacağı rakamı açıkladı.
Altını olan olmayan dikkat! Ünlü Ekonomist Tuna Kaya gram altının ulaşacağı rakamı açıkladı

Altını olan olmayan dikkat! Ünlü Ekonomist Tuna Kaya gram altının ulaşacağı rakamı açıkladı: Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden sonra yatırımcıların merak ettiği konular arasında bu durumun piyasaları ne yönde etkileyeceği oldu. Altın yatırımcıları bu durum sonrasında ne gibi yatırımlar yapmaları gerektiği konusunda da ekonomistlerin yapmış oldukları yatırım önerilerini yakından takip ediyor ve araştırmalara devam ediyorlar.

Ünlü Ekonomist Tuna Kaya ise daha önceden yapmış olduğu altın yorumu ve önerisi ile tekrar gündeme geldi. Altın fiyatlarının 2023 yılının sonlarına doğru 3 bin TL'yi bulabileceğini açıkladı. Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu illerde hayat durma noktasına geldi. Hal böyle olunca yatırımcılar ise piyasaların bu durumdan ne yönde etkileneceğini merak etti. Peki gram altın fiyatları ne kadar olacak? 

GRAM ALTIN O TARİHTE 3 BİN TL'YE OLACAK

Ünlü Ekonomist Tuna Kaya daha önce yapmış olduğu altın tahmininde 2023 yılında gram altın fiyatının 3 bin TL'yi bulabileceğini dile getirmişti. Altın yatırımcılarının gram altın fiyatlarının ne yönde değişeceğini merak etmesi üzerine ekonomistlerin yapmış oldukları yorum ve tahminler tekrar gündem oldu. Ekonomist Tuna Kaya ise gram altın ve Ons altın ile ilgili şu tahminlerde bulundu; "

2023 yılında ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu…Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu…Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler