Ekonomist Tuna Kaya gram altının 3 bin TL olacağını söylemişti! İşte şaşırtan yeni tahmini

Ünlü Ekonomist Kaya gram altın için yeni tahminlerde bulundu. Altın alımı için doğru zamanı açıkladı.
Ekonomist Tuna Kaya gram altının 3 bin TL olacağını söylemişti! İşte şaşırtan yeni tahmini

Ekonomist Tuna Kaya gram altının 3 bin TL olacağını söylemişti! İşte şaşırtan yeni tahmini: 2023 yılında gram altının ulaşacağı rakam ile ilgili dikkat çeken tahminde bulunan ünlü Ekonomist Tuna Kaya'dan yeni altın tahmini geldi. Tuna Kaya gram altının 2023 yılında 3 bin TL'ye kadar ulaşacağını söylemişti. 

Altın fiyatları son zamanlarda düşmeye devam ediyor. Hal böyle olunca birçok ekonomist altın fiyatlarının bir süre bu fiyatlardan devam edeceğini ve ilerleyen zamanlarda ise tekrar artacağını söyleyerek altın alımı için doğru zamanların bu zamanlar olduğunu açıklıyorlar. Ünlü Ekonomist Tuna Kaya gram altının şu anda yüzde 50 indirimli olduğunu ve altın almak için en doğru zamanın şimdiler olduğunu söyledi. 

DOLARIN 28 TL'YE ÇIKMASI GRAM ALTINI İYİ SEVİYELERE GETİRECEKTİR

Tuna Kaya gram altın ve Ons altın fiyatları ile ilgili açıklamalar geldi. Kaya "Altının 1800'ün üzerinde kalması önemli. Ons altının yıl ortasında 2200 seviyesini göreceğini düşünüyoruz. Gram altında 1100 seviyesi alım için fırsat bölgesi. Orta ve uzun vade düşünenler alabilir. Dolar artık 28'li seviyelerden fiyatlanıyor. Bu yönüyle gram altın yüzde 50 indirimli durumda. Ons altının 2200 dolara gelmesi, doların 26-28 liralara çıkması gram altını çok iyi seviyelere getirecektir" dedi. 

Gram altın fiyatanın şu anda yüzde 50 indirimde olduğunu söyleyen Kaya altın yatırımcıları için doğru zamanın şu zamanlar olduğunu açıkladı. 

GRAM ALTIN 3 BİN TL OLACAK DEMİŞTİ

Ünlü Ekonomist Tuna Kaya gram altın için 2023 yılında 3 bin TL olacağını öngörmüş ve bu şekilde açıklamalar yapmıştı. 2023 yılında Ons altın tarafnın 3 bin doları bulabileceğini ve bunun yanında gram altın fiyatlarını ise 2023 yılında 3 bin TL'yi görebileceğini tahmin etmişti. Kaya'nın daha önce yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde oldu;

"2023 yılında ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu… Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz. Altın yatırım ve portföyde bulunması gereken araçlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız" dedi. 

İlgili Haberler