Bakanlık az önce açıkladı! Her haneden sadece bu şartı sağlayan kişiye 15 bin lira ödeme yapılacak!

Türkiye'de Aile Destek Programı ile birlikte ihtiyaç sahibi haneler için devlet tarafından destek ödemeleri duyurulmaya devam ediyor.
Bakanlık az önce açıkladı! Her haneden sadece bu şartı sağlayan kişiye 15 bin lira ödeme yapılacak!

Bakanlık az önce açıkladı! Her haneden sadece bu şartı sağlayan kişiye 15 bin lira ödeme yapılacak! Türkiye'de Aile Destek Programı ile birlikte ihtiyaç sahibi haneler için devlet tarafından destek ödemeleri duyurulmaya devam ediyor. Gelen açıklamalarda Haziran ve Mayıs ayı döneminde toplam 12 aylık süre ile hane içerisinde kişi başına düşen gelir tutarı doğrultusunda 4 farklı gelir aralığı için de farklı yardım tutarlarının yer aldığı belirtildi.

Bu doğrultuda da 12 aylık ödeme yapılacağı ifade edilirken Aile Destek Programı başvurularının da e-Devlet adresi üzerinden veya ikametgah adresi üzerinden 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapıdlığı açıklandı.

AŞAĞIDAKİ ŞARTLARA UYANLARIN BAŞVURULARI REDDEDİLİYOR!

Bakanlık tarafından gelen açıklamada destek ödemelerinden faydalanamayacak kişilerin; Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı ifade edildi.

AYLIK NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İhtiyaç sahibi hanelere sağlanacak olan bu destek ödemelerinde; hanede yer alan ve kişi başına da düşen aylık gelirin daihl olmuş olduğu belirlendiği kişil başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre ise;

Aylık gelirleri 450 TL ve altı olana: 1.250 lira,

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı 1.100 lira,

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı 950 lira ve

1372,30 TL üzeri ─ 2.835,60 TL’den az 850 lira ödeme yapılacak

ÖDEMELER 1 YIL SÜRECEK

Bakanlık tarafından yapılacak olan bu ödemelerin en az 850 ve en fazla ise 1250 TL tutarları arasında olacağı ifade edildi. En fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemelerinin gerçekleştireceği belirtilirken bu ödemelerin sonuncusu da Haziran 2023 ayında yapılacak. 

İlgili Haberler