10 Mayıs borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul yatırımcıların yakın takibinde yer ediniyor. Borsa'nın haftanın yeni işlem gününde izlediği seyir merak konusu olurken yatırımcılar da piyasa takibine devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 10 Mayıs tarihi ile merak edildi.
10 Mayıs borsa güne yükselişle başladı

10 Mayıs borsa güne yükselişle başladı - Ülkemizde çeşitli yatırım araçları bulunuyor. Yatırımcının borsaya olan ilgisi de devam ediyor. Borsa İstanbul'da (BIST) güncel rakamlar merak edilirken yatırımcılar, ''Borsada son durum nedir? 10 Mayıs borsa nasıl ilerliyor?'' sorularına yanıt arıyor. Yatırımlarını borsa aracılığıyla gerçekleştirenler 10 Mayıs tarihi ile Borsa İstanbul'daki güncel işlem rakamlarını gündemlerine almaya başladı. Borsa İstanbul'da BIST100 endeksi merak edilirken Borsa'nın yükseliş trendinin devam ettiği öğrenildi. 10 Mayıs Çarşamba günü borsada yükseliş kaydedilirken yatırımcılar güncel durumu araştırmaya devam ediyor.

BORSA İSTANBUL GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10 Mayı gününe yüzde 0,18 artışla 4.544,48 puandan başladı. Borsa İstanbul'da açılışta BIST100 endeksi önceki kapanışa göre 8,28 puan ve yüzde 0,18 değer kazanarak 4.544,48 puana çıkarak yükseliş kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 0,01 artarken, holding endeksi yüzde 0,10 azalış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ve kaybettiren sektörler de açıklanadı. Buna göre Borsa İstanbul'da bugün en çok kazandıran sektör yüzde 2,50 ile iletişim olurken en çok kaybettiren de yüzde 0,65 ile inşaat olarak kayıtlara geçti. Dün düşüş trendine giren BIST 100 endeksi yüzde 0,56 değer kaybederek günü 4.536,20 puandan kapatmıştı. Analistler, küresel pay piyasalarında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlendiğini söyledi.

Bununla birlikte analistler devam eden borç krizine dair de haber akışının yatırımcıların odağında kalmaya devam  edeceğini belirterek ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarının beklendiğini kaydetti. Analistler ABD’de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ABD Merkez Bankası FED'in haziran ayındaki toplantıda alacağı kararlara ilişkin beklentileri etkileyebileceğini ifade etti.

Analistler açıklanacak verilerin takibini yaotıklarını belirterek ABD'nin enflayon rakamları ile piyasaların yeniden şekilleneceğini aktardı.

İlgili Haberler