Nisan 2023 ABD enflasyon verileri ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Enflasyon verileri ile ilgili açıklanan rakamlar piyasaların seyrini etkiliyor. Bu çerçevede açıklanan rakamlar da yatırımcıların gündeminde yer alıyor. ABD enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken bir yandan da tarih araştırması yapılıyor.
Nisan 2023 ABD enflasyon verileri ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Nisan 2023 ABD enflasyon verileri ne zaman, hangi gün açıklanacak? - Enflasyon verileri yakından takip ediliyor. İç piyasanın yanı sıra dış piyasanın da enflasyon berileri merakal takip edilirken piyasalarıns eyrine etki eden rakamların takibi mayıs ayı ile birlikte devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) enflasyon oranlarının belli olması beklenirken nisan ayına ait rapor piyasalar için önem arz ediyor.

ABD Nisan 2023 enflasyon oranı dünya genelindeki piyasalar için büyük öneme sahipken açıklanan enflasyon rakamları Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararı vermesinde etkili oluyor. Bu çerçevede yatırımcılar da ''ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt arıyor. ABD Nisan 2023 enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarihe ilişkin merak edilenleri haberimize ekledik .

NİSAN 2023  ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Nisan 2023 enflasyon oranı için bekleyişe geçildi. Geçtiğimiz dönemlerde dünya genelinde enflasyon seviyeleri beklenenin üzerinde seyrederkenn ABD’de geçtiğimiz mart ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 5 olarak kayıtlara geçti. Aylık enflasyon ise yüzde 0,1 olarak gerçekleşirken ''ABD Nisan ayı enflasyon beklentisi nedir? ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorunun yanıtı sıklıkla araştırılmaya başlandı. Küresel piyasaların gözü Amerika Birleşik Devletleri nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrilirken yapılan açıklamada söz konusu ABD Nisan 2023 enflasyon oranına ait verilerin 10 Mayıs Çarşamba 2023 tarihinde açıklanacağı kaydedildi. 

ABD MART 2023 ENFLASYON RAKAMLARI NE KADARDI?

ABD’de mart ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 5, Aylık enflasyon ise yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Verinin açıklanmasının ardından altın fiyatları yükselişe geçti.Piyasayı etkileyen bu oranların ardından ekonomistler mart ayı için enflasyonda aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 5,2 artış beklediklerini kaydetti.

Piyasalar şimdilik 10 Mayıs günü açıklanacak olan Nisan 2023 ABD enflasyon rakamlarına odaklandı.

İlgili Haberler