Yeni SALGIN patladı 15 tatil uzatıldı mı 2024 MEB SON DAKİKA açıkladı! Okullar online uzaktan eğitim mi olacak?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile milyonlarca öğretmen ve velinin beklemiş olduğu resmi açıklama geldi. Okullar ne zaman açılacak, 15 tatil 1 ay mı oldu, okullar 20 Şubat a kadar tatil mi, ara tatil ne zaman bitiyor?
Yeni SALGIN patladı 15 tatil uzatıldı mı 2024 MEB SON DAKİKA açıkladı! Okullar online uzaktan eğitim mi olacak?

Yeni SALGIN patladı 15 tatil uzatıldı mı 2024 MEB SON DAKİKA açıkladı! Okullar online uzaktan eğitim mi olacak? - Türkiye yeni bir salgın hastalık ile mücadele ederken hastanelerin yoğun bakım doluluk oranının artması alarm durumuna geçilmesine neden olmuştu.

3'lü grip salgını ve zatürre salgını yaşandığı idida edilirken bu nedenle okullarda 15 tatilin uzatıldığı, okulların gecikmeli olarak açılacağı, yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim ya da karma eğitime geçileceği iddiaları gündeme taşınmıştı. Yapılan bir diğer açıklamada ise okulların 20 Şubat tarihine kadar tatil olduğu iddiasına yer verilmişti.

15 TATİL UZATILDI MI, OKULLAR 20 ŞUBAT A KADAR TATİL Mİ 2024?

Yeni başlayan salgın hastalık nedeniyle okulların tatil olacağı ve uzaktan eğitime geçileceği iddiaları gündeme gelirken konu hakkında son dakika açıklaması geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konu hakkında son dakika açıklaması yayımladı. Yapılan açıklamada "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı" iddiası doğru değildir.

iddia.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimi konulu genelgeye göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir." ifadelerine yer verilerek tatilin uzatılmayacağı belirtildi.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA MI VERİLECEK, 2. DÖNEM UZAKTAN ONLİNE EĞİTİME Mİ GEÇİLECEK 2024?

Okullarda şu anda bir sistem değişikliği planlanmadığı ifade edilirken mevcut planlanma doğrultusunda 2 Şubat 2024 Pazartesi günü okullarda yüz yüze eğitime devam edileceği ilan edildi. Okullarda öğrenciler için planlanan son tatil ise 2. ara tatil olacak. 8 Nisan ile 12 Nisan 2024 tarihleri arasında öğrenciler 2. ara tatile çıkacaklar. 14 Haziran 2024 Cuma günü ise okullarda son ders zili çalacak ve öğrenciler yaz tatilen girecekler.