MEB acil olarak duyurdu! ARA TATİLDE FLAŞ KARAR haberi geldi 3 gün içinde..

Geçtiğimiz hafta 19 Ocak Cuma günü öğrenciler sömestr tatiline giriş yaptı. Tam 2 hafta boyunca sürecek olan ara tatil başladı. MEB'den ara tatilde flaş karar duyurusu geldi! 25, 26, 27 Ocak tarihleri için yapılan açıklama haberimizde!
MEB acil olarak duyurdu! ARA TATİLDE FLAŞ KARAR haberi geldi 3 gün içinde..

Aktarılan son habere göre MEB, 18 Ocak tarihinde “Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme” işlemini başlatmıştı. Buna göre Yer değiştirme işlemini yapamayanlar için ek hak tanındığı açıklandı.

Buna göre onaylı ön başvurusu olan ancak atama işlemi olmayan öğrenciler için ek yerleştirme hakkının verildiği açıklandı. Başvuruların ise 25, 26, 27 Ocak tarihleri arasında alınacağı açıklandı.

MEB YENİ KARARI DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığı, farklı alanlarda yeni kararları uygulamaya devam ediyor. Aktarılan habere göre öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması adına yeni bir adım atacaklarını duyurdu. Atamalarda aile birliklerinin sağlanması için öğretmenlerin tercih ettikleri illerde ihtiyacı olan eğitim kurumu ile ilişkilendirmek için ek başvuruların alınacağı açıklandı. 24 Ocak tarihinde başlayan ek başvurular 25, 26, 27 Ocak tarihleri arasında alınacak.

BAKAN TEKİN DUYURDU

Bakan Yusuf Tekin, yaptığı açıklamasında yaz aylarından bu yana öğretmenlerden gelen talepleri sürekli olarak dikkate aldıklarını ifade ederek, “Atama ve yer değiştirme takvimini hiç olmadığı kadar çok çalıştırdık. Şimdi de gelen talepleri yeniden değerlendirerek norm fazlası oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme daha yapmaya karar verdik. İnsanlık tarihine her daim yön vermiş büyük medeniyet birikimimizin temel yapı taşlarından biri olan 'aile', toplumumuzun çekirdeği; milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli ögedir. Toplumların ve nesillerin inşasında böylesine yapısal ve eğitsel işlevi bulunan aile kurumunu, karar süreçlerimizde her zaman merkeze alıyoruz” açıklamasını yaptı.

FAZLALIĞA İZİN VERİLMEYECEK

Aktarılan haberin detaylarına göre yapılacak olan atamalarda tercih edilen illerdeki norm kadro durumu dikkate alınacak. İhtiyaç olmayan kurumlarda fazla atama yapılmayacak, öğretmen fazlalığına izin verilmeyecek.

Ön onaylı başvurusu olan öğretmenler 23 ilden birindeki tercihler dikkate alınarak değerlendirmeye dahil olacaklar. Ek tercih başvuruları 24-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Başvurular 27 Ocak'ta sona erecek. Bu sebeple ilgili kişilerin son başvuru tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.