Uşak Belediyesi'nden gençlere müjde! Sınav ücretlerini belediye ödeyecek!

Uşak Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak gençlere müjde verildi. Bu yıl TYT, AYT ve YDT sınavlarına girecek olan öğrencilerin sınav giriş ücretlerini Uşak Belediyesi ödeyecek.
Uşak Belediyesi'nden gençlere müjde! Sınav ücretlerini belediye ödeyecek!

Uşak Belediyesi sürpriz bir açıklama yaparak gençlere müjde verdi. Uşak’ta gençlerin eğitim alanında çalışmalarını sürekli olarak destekleyen Uşak Belediyesi yeni bir destek açıklaması daha yaptı. 2024 yılında üniversite sınavına girecek olan gençlerin sınav giriş ücretleri Uşak Belediyesi tarafından ödenecek.

ÜCRETLERİ UŞAK BELEDİYESİ ÖDEYECEK

Uşak Belediyesi’nin gençlere sağlayacağı desteğin ödeme tutarları belli oldu. Buna göre Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınav giriş ücreti olan 295 TL, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve TYT sınav giriş ücreti 590 TL, Yabancı Dil Testi (YDT) ile TYT ve AYT sınav giriş ücreti 885 TL Uşak Belediyesi tarafından karşılanacak. Gençler bu sınavlar için sınav giriş ücreti için ödemeleri Uşak Belediyesi’nden alacaklar.

ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Uşak Belediyesi’nin gençlere sağlayacağı sınav giriş ücreti desteğinin şartları da açıklandı. Buna göre bu destekten yararlanmak isteyenlerin 29 yaş ve altında olması gerekiyor. Bunun yanında ikametgahı Uşak olanlara bu destek ödemeleri yapılacak. Eğer öğrenci 18 yaş altındaysa o zaman destekten yararlanabilmesi için başvuru işlemleri öğrenci ve ebeveyni tarafından yapılacak.

gg9dblowcaitzxw.jpg

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Uşak’ta ÖSYM tarafından yapılacak olan 2024 TYT, AYT ve YDT sınavlarına girmek için başvuru yapan öğrenciler başvuruları sırasında sınav giriş ücretlerini ödeyecekler. Bu ödemelerin yapıldığına dair dekont ile Uşak Belediyesi’ne başvuran öğrenci yaptığı tüm ödemeyi Uşak Belediyesi’nden alabilecek. Öğrenciler Uşak Belediyesi’ne sınav ücreti desteği başvurularını 31 Mart tarihine kadar yapabilecekler. Başvurular Genç Uşak Akademi’de kabul edilecek.