Türkiye genelinde okullar 3 GÜN TATİL! Öğrenciler sevinçten havalara uçacak

Öğrencileri sevindiren önemli bir haber geldi. Aktarılan son habere göre Milli Eğitim Bakanlığı 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim sonrasında okullar için bir günlük tatil kararı vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar..
Türkiye genelinde okullar 3 GÜN TATİL! Öğrenciler sevinçten havalara uçacak

Ülkemizde her 5 yılda bir yerel yönetimler için seçim yapılıyor. Son olarak 2019 yılında seçim yapılmıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerden sonraki gün olan 1 Nisan’da okulların tatil olup olmayacağı veli ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, seçimlerin ertesi günü olan 1 Nisan Pazartesi okullar tatil edilecek mi?

31 MART YEREL SEÇİMLERİNE SAYILI GÜN KALDI

Türkiye 31 Mart Pazar yerel seçimlerine hazırlanıyor. Seçimlerden sonraki günün pazartesi günü olması sebebi ile okulların bir günlük tatil edilmesi planlanıyor. Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde bakanlıktan resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2019 YILINDA OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

Yerel seçim öncesinde hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 81 ilde oy verme işlemlerinin okullarda yapılacak olmasından sonra öğrenciler ve veliler 1 Nisan Pazartesi gününün okullarda tatil olup olmayacağını merak ediyor. Son olarak 2019 yılında yapılan seçimlerde ertesi gün temizlik gerekçesi ile okulları tatil edileceği açıklanmıştı.

OKULLAR 3 GÜN TATİL

Okullarda bu sebeple 3 gün peş peşe tatil olması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimler Pazar günü, bir öncesi gün cumartesi ve ertesi gün 1 Nisan Pazartesi gün okullar tatil edilirse okullar 3 gün tatil edilmiş olacak.

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

Şehir fark etmeden seçimlerde oy verme işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda yapılacak olması okulların dağılmasına neden oluyor. Bakanlığın bu sebeple 1 Nisan Pazartesi günü okulları tatil etmesi bekleniyor.