MEB son dakika ders saatleri açıklaması yaptı! Yeni müfredat 2024-2025 SİL BAŞTAN değişiyor

Yeni müfredat MEB Yusuf Tekin tarafından son dakika açıklaması ile ilan edildi. Önümüzdeki sene tüm okullarda değişecek.
MEB son dakika ders saatleri açıklaması yaptı! Yeni müfredat 2024-2025 SİL BAŞTAN değişiyor

MEB son dakika ders saatleri açıklaması yaptı! Yeni müfredat 2024-2025 SİL BAŞTAN değişiyor - Kurulan yeni hükümette Mili Eğitim Bakanı olarak göreve atanan Yusuf Tekin eğitim sistemi üzerinde yeni değişiklikler yapmaya devam ederken yeni bir son dakika açıklamasında bulundu.

Bir dizi program ve açılış töreni için Gaziantep'te giden Tekin, bir restoranda düzenlenen "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar" programına katılan Bakan Tekin burada önemli açıklamalarda bulundu. Örğretmenler, öğrenciler ve velilerin yakından takip ettikleri müfredat değişikliği konusuna değinen Bakan Tekin, hem öğretmenleri hem de öğrencileri rahatlatacakları bir düzeni getireceklerini ifade etti.

MEB'DEN SON DAKİKA MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar.

meb-karari.jpg

Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.

O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu" dedi.

Bakan Tekin'in yapmış olduğu açıklamasında müfredat değişikliği bir kere daha gündeme gelirken yapılacak olan düzenleme ile öğrencilerin ders yükünün hafifletilmesi, gereksiz derslerin programdan çıkartılması planlanıyor. Böylelikle öğrenciler rahatlatılmış olacak.