Tüm tatil planları iptal! Milli Eğitim Bakanı Tekin kötü haberi verdi

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı için gündeme gelen 4 gün okul 3 gün tatil iddialarına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yanıt verdi.
Tüm tatil planları iptal! Milli Eğitim Bakanı Tekin kötü haberi verdi

Tüm tatil planları iptal! Milli Eğitim Bakanı Tekin kötü haberi verdi - Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı için okula dönüş heyecanını geride bıraktığımız Pazartesi çalan ilk zille yaşamıştı.

Gerek okul açılmadan gerekse de okulun açıldığı günden bu yana gündemde olan 4 gün okul 3 gün tatil tartışmalarına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son noktayı koydu. Pandemi döneminde yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İngiltere gibi pek çok ülkede 4 gün okul 3 gün tatil uygulamasına geçiş yapılmıştı. Pilot bölgelerde yapılan uygulamanın başarılı sonuçları üzerine bu sistem benimsenmiş uygulama genele yayılmıştı.

TÜRKİYE'DE 4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL OLACAK MI, NE ZAMAN OLUR?

Avrupa ülkelerinde yaygınlaşan sistemin Türkiye'de de devreye gireceği iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım.

Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi" diyerek uygulamanın söz konusu olmadığını söyledi.

tatil-gunleri.jpg

2023 2024 MEB MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMİ! OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, KAPANACAK, 1. ARA TATİL 15 ŞUBAT YARIYIL TATİLİ VE 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

1.dönem başlangıcı: 11 Eylül 2023

1.dönem ara tatili: 13-17 Kasım 2023

Yarıyıl tatili: 22 Ocak – 2 Şubat 2024

2.dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024

2.dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024

Eğitim öğretim yılı kapanışı: 14 Haziran 2024

Okullarda son ders zili 14 Haziran 2024 tarihinde yapılırken 3 günlük hafta sonu tatili ile plan yapan kişilerin tüm tatil planları da iptal edilmiş oldu.