MEB'den son dakika yeni 4 günlük tatil kararı! Bakan Tekin duyurdu tatiller birleşti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklaması ile tatillerin birleştirildiğini duyurdu....
MEB'den son dakika yeni 4 günlük tatil kararı! Bakan Tekin duyurdu tatiller birleşti

MEB'den son dakika yeni 4 günlük tatil kararı! Bakan Tekin duyurdu tatiller birleşti - Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin beklemiş olduğu kritik kararı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son dakika duyurdu.

Bakan Tekin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile LGS sınav tarihini duyururken aynı zamanda 2024 yılında okulların ne zaman kapanacağı bilgisine de yer verdi. Yapılan açıklamada iki tatilin birleştiği ortaya çıkarken bu nedenle öğrenciler 4 günlük ek tatil fırsatını kaçırmış oldu.

2024 LGS SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında LGS sınav tarihini açıklarken yaz tatili konusunda da çok konuşulacak bir bilgilendirmede bulundu. Bakan Tekin 8. sınıfa giden öğrencilerin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı LGS tarihi hakkında sınav tarihini 2 Haziran 2024 olarak ilan etti.

tatil-karari.jpg

4 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİ YAZ TATİLİ İLE BİRLEŞTİ! 2023 - 2024 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, YAZ TATİLİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Çocukların, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 14 Haziran'da karnelerini alarak tamamlayacaklarını belirten Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi. 2024'te yapılacak LGS sınav tarihi 2 Haziran Pazar olarak belirlediklerini belirten Bakan Tekin "Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik.

2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır" diyerek Kurban Bayramı için belirlenen 4 günlük resmi tatilin yaz tatili programı içerisine dahil edildiğini duyurdu. Öğrenciler böylelikle ekstra 4 gün tatil yapma imkanını kaçırmış oldu. Bir sonraki sene için ise Kurban Bayramı Haziran ayının ilk haftası içerisine geleceği için okullar açık olacak.