MEB'den 81 ilde SON DAKİKA beklenmedik karar! İlkokul ortaokul lise öğrencilere YASAK kararı

Milyonlarca öğrenciye tüm Türkiye ve kademelerde Yusuf Tekin yasak kararı açıkladı. Uymayan öğrencilere ceza verilecek.
MEB'den 81 ilde SON DAKİKA beklenmedik karar! İlkokul ortaokul lise öğrencilere YASAK kararı

MEB'den 81 ilde SON DAKİKA kapatma kararı! Türkiye geneli ilkokul ortaokul lise hepsi kapatılacak - Mahmut Özer'den bakanlık koltuğunu devraldıktan sonra peş peşe çok önemli ve kritik kararlara imza atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni kararını açıkladı.

Daha öncede okullarda sık sık tartışmalara neden olan devamsızlık, sınıf tekrarı, Türkçe dersi 70 puan barajı, açık liseye geçişin zorlaştırılması gibi pek çok önemli karara imza atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni bir karar daha duyurdu. Alınan karar ile 81 ilde tüm kademelerde geçerli olan yeni yasaklama duyuruldu. İşte merak edilen detaylar...

OKULLARDA CEP TELEFONU YASAKLANDI! OKULA CEP TELEFONUYLA GİTMEK YASAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız.

okul-yasagi.jpeg

Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" diyerek okul içerisinde cep telefonlarının resmen yasaklandığını duyurdu.

İLKOKUL, ORTAOKUL LİSEDE TELEFON YASAĞI VAR MI?

Telefon yasağı tüm sınıf ve kademelerde geçerli olup söz konusu yasak sınıfları kapsamaktadır. Ancak uzak okullara giden çocuklar için ailelere imkan tanınmakta olup okulların rehberlik öğretmenleri bu telefonları toplamakta, okul çıkışı öğrencilere teslim edilmektedir. Öğrencilerin sınıfa girmeleri ise resmen yasaklanmış olup, sınıfa izinsiz ve gizli telefon soktuğu belirlenen öğrencilere ceza uygulanmaktadır. Son dönemde öğrencilerin gizlice okullarda çekmiş oldukları görüntüler ve sınıf içi şiddet olaylarının tırmanması üzerine bu yasak kararı alınmıştı.