Tüm öğrencilere ÜCRETSİZ oldu! MEB son dakika müjdesi duyurdu ilkokul ortaokul lise hepsine BEDAVA

Ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli bakanlıkların görüş birliğine vararak aldıkları kararlar kapsamında vatandaşlara ekonomik destekler verilmeye devam ediyor. Bu çerçevede eğitime verilen destekler de sürüyor.
Tüm öğrencilere ÜCRETSİZ oldu! MEB son dakika müjdesi duyurdu ilkokul ortaokul lise hepsine BEDAVA

Tüm öğrencilere ÜCRETSİZ oldu! MEB son dakika müjdesi duyurdu ilkokul ortaokul lise hepsine BEDAVA - Hükümet tarafından sosyo - ekonomik desteklerle ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediyor. İhtiyaç sahipleri için verilen desteklerin devam edeceğinin açıklanması ile birlikte vatandaşların araştırmaları da hızlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destekler pek çok kalemde ve farklı miktarlarda hak sahiplerine ulaştırılırken eğitim desteği de çocuğu okula giden vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Artan maliyetler ve enflasyon sebebiyle okul masraflarında da gözle görülür bir yükseliş yaşanırken bu noktada eğitim destekleri de büyük bir önem taşıyor. Hükümetin eğitim konusunda ihtiyaç sahipleri için bakanlık aracılığı ile verdiği desteğin detaylarını derledik.

BAKANLIĞIN EĞİTİM DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilen desteklere ilişkin detayları resmi internet sitesi üzerinden açıklamaya devam ederken eğitim desteğini de detaylandırdı. 'Ücretsiz Ders Kitabı' desteğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ''İlk ve orta öğrenim öğrencilerinin ders kitapları ücretsiz verilmektedir. Başvuruya gerek olmaksızın kapsamdaki öğrenciler faydalanmaktadır.'' ifadelerine yer vererek desteği detaylandırdı.

derst-kitabi.jpg

Ülkemizde ortaokul eğitimine kadar kitap desteği sağlayan bakanlık hiçbir şart aranmaksızın ''Tüm ilk ve orta öğrenim öğrencileri faydalanmaktadır. Evrak talep edilmemektedir. Ders kitabı olarak verilmektedir.'' ifadeleri ile destekten öğrencilerin faydalandığını duyurdu.

Öğrenim dönemleri öncesinde kitaplar teslim edilirken program Milli Eğitim Bakanlığına kaynak transferi şeklinde yürütülmektedir. Devlet okullarında ilk ve ortaokul eğitimi gören öğrencilerin destekten her yıl yeni eğitim öğretim dönemi başında faydalandığı bildirildi.