MEB'den devrim yaratan YENİ KARAR! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için BU YIL DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha verimli bir eğitim öğretim yılı geçirebilemesi için farklı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son haberin detaylarına göre MEB'den devrim yaratan yeni karar duyuruldu! Bu yıl değişiyor!
MEB'den devrim yaratan YENİ KARAR! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için BU YIL DEĞİŞİYOR

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre 1, 5 ve 9’uncu sınırlar için 2024/2025 eğitim öğretim yılında tamamen değişeceği ifade edildi. Merak edilen ve öğrencileri yakından ilgilendiren açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı.

1, 5 VE 9'UNCU SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Tekin, yaptığı açıklamasında yeni eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıfları kapsayan yenilikler hakkında bilgi verdi. Merak edilen detaylar haberimizde!

Dün tüm Türkiye’nin merakla beklediği kabine toplantısı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 – 2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni müfredat hakkında bilgi vererek veli ve öğrencilerin merakını giderdi.

"BİR GÜNDE İNCELENECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Tekin, yaptığı açıklamasında müfredatların sadeleşeceğini belirterek, “Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın çalışması sürüyor. Sizin müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin kitabı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl” açıklamasını yaptı.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DEĞİŞECEK

Yeni eğitim öğretim yılında müfredatın değişeceğini belirten Bakan Yekin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Müfredat dediğimiz şey ortak zorunlu herkeste standart olan dersler. Yeni Eğitim Öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulunun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9’da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz”

Bakan Tekin'in yaptığı bu açıklama hem öğrencileri hem de velileri sevindirdi. Konuya ilişkin farklı gelişmeler oldukça sizlere duyurmaya devam edeceğiz..