MEB sabah saatlerinde son dakika duyurdu! Ortaokul ve liseler için KRİTİK TARİH açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmesi için peş peşe kararlarını açıklamaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre bu sabah yapılan açıklama ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor! Kritik tarih belli oldu!
MEB sabah saatlerinde son dakika duyurdu! Ortaokul ve liseler için KRİTİK TARİH açıklandı

MEB tarafından aktarılan son habere göre ortaokul 6. Sınıf Türkçe ve lise 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı sınavları Türkiye genelinde ortak olarak yapılacak. Öğrencilerin merakla beklediği ortak sınavlar için tarih açıklandı. Bakanlık yaptığı açıklamasında konu soru dağıtım tablolarına ilişkin son bilgiyi de aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin merakla beklediği 2023 – 2024 eğitim öğretim ikinci dönemindeki ortak yazılı sınavlar hakkında son verileri paylaştı. Ortak sınavlara yönelik konu soru dağılım tablosu da aktarıldı.

MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ

Bakanlığın açıklamasına göre ülke genelinde birinci yazılı sınavlar 6. Sınıf Türkçe ile 9. Sınıf Türk dili ve edebiyat dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Matematik sınavı için ise sınav tarihinin 27 Mart 2024 Çarşamba olduğu aktarıldı.

SINAVLAR ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK

Aktarılan son haberin detaylarına göre ortak sınavlar ülke genelinde yapılacak. Ortaokul 6. Sınıf için Türkçe dersi sınavı 14 çoktan seçmeli, 2 açık uçlu ya da kısa cevaplı olmak üzere toplam da 16 sorudan oluşacak. 6. Sınıf matematik dersi ortak sınav ise 10 açık uçlu ya da kısa cevaplı sorudan oluşacak.

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

LİSE SINAVLARINDA SORU DAĞILIMI

9. sınıf lise Türk Dili ve Edebiyat dersi için 7 açık uçlu ya da kısa cevaplı sorudan oluşacak. Bu sınıftaki öğrencilerin gireceği ortak matematik sınavı için ise 8 adet açık uçlu ya da kısa cevaplı sorular sorulacak.