Uşak’ta Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alacaklar için başvurular başladı

Uşak’ta Deneyap Atölyeleri’nde eğitim almak isteyenler için başvuruların başladığı açıklandı. Son başvuruların 25 Şubat 2024 olduğu belirtilen eğitim atölyelerinde toplam 4 bin 541 eğitmen eğitim verecek. İşte eğitimin detayları ve merak edilenler..
Uşak’ta Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alacaklar için başvurular başladı

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde eğitim verecek. Uşak’ta bulunan ve bu eğitimden yararlanmak isteyen gençler için son başvuru tarihin 25 Şubat olduğu açıklandı. 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi için başvuru detayları belli oldu.

Başvuru yapacak sınıfların 4, 5, 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları olduğu aktarıldı. Geleceğin mühendisleri, girişimcileri ve teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi için önemli bir yerde olan bu eğitimden yararlanmak isteyen öğrencilerin 3 aşamadan geçmesi gerekiyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT 2024

Uşak’ta Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlayan Deneyap Atölyeleri’nde eğitim almak için son başvuru tarihi 25 Şubat 2024 olarak açıklandı.

aw145667-01-min.jpg

Milli Teknoloji Hamlesi’nin dip dalgasını oluşturmaya aday gençler için başvurular başladı. Uşak’ta da yeni öğrencilerini bekleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için son başvuru tarihi ise 25 Şubat 2024 olarak açıklandı. Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitim vermek üzere kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim almak isteyen öğrenciler 3 aşamadan geçtikten sonra atölyeye kabul ediliyor.

SÜREÇ 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR

Türkiye’nin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme ve geliştirme konusunda meraklı bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor.

ÖĞRENCİLERİN E-SINAV’A KATILMASI GEREKİYOR

Başvuru yapan adaylar, öncelikle E-sınava katılıyor. E-sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar ise Uygulama Sınavına davet ediliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim almaya hak kazanıyor. E-sınav sorularında adayların muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülüyor. Bilginin değil becerinin ölçüldüğü soruları içeren E-sınavda adaylara matematik, fen, algoritma ve genel kültür konularından oluşan toplam 40 soru soruluyor.

Eğitime katılmak isteyen öğrenciler için başvuruların e-sınav için alınacağı belirtildi. Başvuruların deneyap ve t3kys.com adresi üzerinden alınacağının altı çizildi.