MEB kararı SON DAKİKA Resmi Gazete'de! 81 ilde TAMAMEN yasaklandı öğrenciler bayram edecek

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2. dönem kararı aldı. Karar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Okullarla ilgili son dakika haberleri yakından takip edilirken yeni düzenleme yasalaştı...
MEB kararı SON DAKİKA Resmi Gazete'de! 81 ilde TAMAMEN yasaklandı öğrenciler bayram edecek

MEB kararı SON DAKİKA Resmi Gazete'de! 81 ilde TAMAMEN yasaklandı öğrenciler bayram edecek - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeleri içeren çok sayıda önemli düzenleme Resmi Gazete ile yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik kapsamında 81 ilde çok sayıda önemli düzenlemeyi içeren yeni değişiklikler hayata geçirilmiş oldu.

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde yer alan “mesleki eğitim merkezleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “, gemiadamı yetiştirme kursları, pilot yetiştirme kursları, sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri” ibaresi ile (ü) bendinde yer alan “Çeşitli kurslar,” ibaresinden sonra gelmek üzere “sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri,” ibaresi eklenmiş, (v) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“v) Özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu: Millî Eğitim Bakanlığı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursları Yönetmeliği kapsamındaki mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesine yönelik eğitim, bilgi, beceri ve donanım kazandıran özel öğretim kurumlarını,”

“bb) Sosyal etkinlik ve gelişim merkezi: Ortaokul öğrencilerinin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapıldığı özel öğretim kurumlarını,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) ve (e) bentlerinde yer alan “CD’si” ibareleri “taşınabilir elektronik kaydı” şeklinde, (n) bendinde yer alan “denkliğinin kabul edildiğine” ibaresi “uygulanmasına izin verildiğine” şeklinde, (v) bendinde yer alan “vesikalık” ibaresi “son altı ayda çekilmiş biyometrik” şeklinde ve (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (f) bendinde yer alan “motorlu taşıt sürücüleri kursları” ibaresinden sonra gelmek üzere “, sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri, ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitimi (operatörlük) kursları, gemiadamı yetiştirme kursları, pilot yetiştirme kursları” ibaresi ile aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

1-001.jpg

2-001.jpg

3.jpg

4.jpg

OKULLARDA ETKİNLİK YASAĞI! HANGİ ETKİNLİKLER YAPILAMAYACAK_

Okulların yıllık çalışma takvimi ve çalışma saatlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle, ayrı bir çalışma takvimin uygulanmasında merkezi sınavlar gibi eğitim ve öğretimin genel işleyişine dair hususların dikkate alınacağı ve ayrıca kurumlarda milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinliklerin yapılamayacağı hüküm altına alındı.

Böylelikle artık öğrenciler kendilerine olumlu bir katkı sağlamayacak olan etkinliklere zorunlu olarak katılma zorunluluğundan kurtulmuş oldular. Yine düzenleme kapsamında milli ve kültürel değerlere aykırı etkinlik yapılması da tamamen yasaklandı.