MEB gece yarısı son dakika duyurdu! Artık tamamen kaldırıldı! İlkokul, ortaokul ve liselerde değişti

Milli Eğitim Bakanlığı’na atanan Yusuf Tekin, eğitimin iyileştirilmesi adına çeşitli yenilikler ve değişiklikler yapmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre bu yıl ilkokul, ortaokul ve liselerde değiştirildi. İşte detaylar..
MEB gece yarısı son dakika duyurdu! Artık tamamen kaldırıldı! İlkokul, ortaokul ve liselerde değişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl için alınan kararları peş peşe duyuruldu. Özellikle devamsızlık ve sınavlar konusunda farklı kararlar alınmaya devam edilirken, öğrencileri ilgilendiren bir karar açıklandı.

“AF YOK” DEDİ

Öğrenciler uzun bir yaz tatilinden çıkıp 2023-2024 eğitim dönemine başladı. Bu noktada Bakan Yusuf Tekin’in açıklamaları gündem oldu. Öğrencilere direkt “Af yok” diye duyuran Tekin, bundan sonra hem öğrencilerin hem de velilerin artık devamsızlık konusunda beklenti içerisinde olmaması gerektiğini söyledi.

SINIF TEKRARI GERİ GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özellikle liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlık affı ile ilgili çok net açıklamalarda bulundu. Artık liselerde sınıf tekrarının yeniden uygulamaya alınacağını ifade eden Tekin, devamsızlık affının da rafa kalktığını belirtti.

ARTIK KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Tekin, yaptığı açıklamasının devamında özelikle yardımcı kitaplar ve seçimlik dersler konusunda yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi. İlgili sorunlarla alakalı mevzuat değişikliğinin de yıl başlamadan yapılacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, konu ile ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“Özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok eleştirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının ortaya çıkardığı sorunlardan bahsedildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi. Dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız. Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak”

YENİDEN YÜZ YÜZE YAPILACAK

Sözlerine devam eden Bakan Tekin, koronavirüs dönemde açık lise sınavlarının elektronik ortma döndüğünü, ancak salgının geçmesi ile sınavların yeniden yüz yüze olması için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.