Sınıf annesi uygulaması nedir, kalktı mı, yasaklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir karar geldi. Aktarılan son haberin detaylarına göre öğretmenlerin ve velilerin arasındaki iletişimi kurmada görevli olan ve hemen hemen her okulda olan sınıf annesi uygulaması kaldırıldı.
Sınıf annesi uygulaması nedir, kalktı mı, yasaklandı mı?

Ülke genelinde son dönemlerde tartışmalara neden olan sınıf annesi adı altındaki uygulamaya ilişkin MEB tarafından yeni bir karar geldi. Aktarılan son habere göre MEB, yayımladığı uyarısında sınıf annesi olarak adlandırılan kişilerin faaliyetlerde bulunup, velilerden ücret topladığı, derslere müdahil olduğu ve ders araç gereçleri için para istediği belirtildi.

MEB’in yayımladığı yazının devamında bu tür bir uygulamasının mevzuatta yer almadığının altı çizilerek, gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

SINIF ANNESİ NEDİR?

Uzun bir süredir Türkiye genelindeki pek çok sınıfta uygulanan sınıf annesinin yasaklanmasından sonra sınıf annesi nedir? Sorusu merak konusu oldu. Veli ve öğrenciler arasında iletişim kurmak için görevli olan kişiler sınıf annesi olarak tanımlanıyor.

640x360-1-min.jpg

SINIF ANNESİ KALKTI MI?

MEB’in aktardığı son habere göre sınıf annesi uygulaması kaldırıldı. Son dönemlerde tartışmalara neden olan ve diğer veliler tarafından gelen şikayetler sebebi ile sınıf annesi uygulamasının yasaklandığı açıklandı.

SINIF ANNESİ UYGULAMASI NEDEN YASAKLANDI?

Tartışmalara neden olan ve para toplaması, derslere müdahil olması sebebi ile diğer velilerin dikkatini çeken sınıf annesi uygulaması MEB tarafından yasaklandı. MEB'in açıkladığı bu karar ile birlikte bazı okullarda sınıf annesi uygulamasının sona erdiğine dair duyurular da peş peşe gelmeye başladı.