KYK yurt başvuru koşulları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuru koşulları da merak söz konusu oldu. Peki ama KYK yurt başvuru koşulları nelerdir?
KYK yurt başvuru koşulları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?

KYK yurt başvuru koşulları nelerdir, kimler başvuru yapabilir? YKS tercih ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs kredi ve yurt başvuru konusu da öğrenciler tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz yıl kredi ve burs başvuruları 15 ile 17 Kasım tarihleri arasında kabul edilirken KYK yurt başvurusu ise 24 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Şimdi ise KYK başvuruları merak ediliyor.

YKS tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler KYK başvurusuna başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından KYK burs ve kredi başvurularının kasım ayı içerisinde alınması da bekleniyor. Ayrıca öğrencilerin KYK burs kredi ve yurt başvuruları için dikkate alması gereken bazı şartlarda bulunuyor.

KYK BAŞVURU ŞARTLARI

Öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranırken biri Yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması ve öğrenimini devam ettirmesi gerekiyor.

Bunun dışında başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek ve başvuru süresi ÖSYM'nin yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından duyurulacaktır. KYK yurt başvurusu için öğrencinin yurt hizmetinden yararlanma ihtiyacı olma şartı aranırken yurt başvurusu için ise ayrı bir dönem belirlenir ve duyurulur.

Başvuruda bulunacak olan kişiler KYK burs kredi başvuruları için belirlenen takvime göre E-devlet Platformu üzerinden kendi T.C kimlik numarası ve şifresi ile girdikten sonra başvuru işlemini gerçekleştirebilir. KYK burs kredi ve yurt başvurularının sonuçları da yine e-devlet üzerinden açıklanmaktadır.