YKS 2023 ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları açıklandı. YKS’ye giren öğrenciler içerisinde başarılı olanların yerleştirildikleri üniversiteler ve bölümler belli oldu. YKS ek yerleştirme başvuruları ne zaman yapılacak?
YKS 2023 ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?

Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler oldukça yorucu bir süreci tamamladılar. Yıl boyunca YKS’ye hazırlanan öğrenciler sınava girdikten sonra sonuçların açıklanmasını beklediler. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise öğrenciler ve aileleri tercih maratonuna girdiler. YKS tercih işlemlerinin yapılmasının ardından ise YKS tercih sonuçlarının açıklanması beklendi. ÖSYM tarafından 2023 YKS tercih sonuçları da kısa bir süre önce açıklandı. Öğrencilerin hangi üniversitede ve hangi bölümde eğitimlerine devam edecekleri belli oldu.

EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS ek yerleştirme imkanı öğrencilere sunulacak. Bunun için herhangi bir bölüme yerleştirilememiş olan öğrencilerin bir süre daha beklemesi gerekecek. Öncelikle şu anda üniversitede herhangi bir bölüme yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini yapacaklar. Bu kayıt işlemlerinin 28 Ağustos ile 1 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Ek yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için kayıt işlemlerinin sona ermesi gerekecek. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin belirlenmesinin ardından üniversiteler boş kontenjanları ÖSYM’ye bildirecekler. ÖSYM de bu boş kontenjanlar için ek yerleştirme yapılmasına karar verip harekete geçecek.

ÖSYM 2023 YKS ek yerleştirme için önce tercih kılavuzu yayınlayacak. Bu tercih kılavuzunda boş kalan kontenjanlar ve bölümlerin alım yapılan son puanlar açıklanacak. Bu puanlar üzerinden ek yerleştirme yapılacak. Öğrenciler ek yerleştirme tercihlerini bu şekilde yaparak üniversite eğitimlerine devam etme imkanı elde edecekler. YKS 2023 ek yerleştirme tercihlerinin Eylül ayında yapılması bekleniyor. ÖSYM henüz bir tarih açıklaması yapmadı. YKS 2023 ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman yapılacağı muhtemelen Eylül ayının ilk haftasında belli olacak.