Karar Resmi Gazete’de acil olarak yayımlandı! Yüzde 25 zam yapıldı

Resmi Gazete üzerinden önemli kararlar yayımlanmaya devam ediliyor. Aktarılan son habere göre Resmi Gazete yüzde 25 zam kararı duyuruldu. Habere ilişkin merak edilenleri öğrenmek için okumaya devam edin!
Karar Resmi Gazete’de acil olarak yayımlandı! Yüzde 25 zam yapıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detaylarına göre Milli Eğitim Bakanlığı2na bağlı olan eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev alan öğretmenlere yüzde 25 zam yapıldı. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

YÜZDE 25 ZAM KARARI GELDİ

1Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere karar yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Kararın 9’uncu maddesinin 2’nci fıkrasında bir düzenleme yapıldı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında verilecek olan ücretlere yüzde 25 zam yapıldığı belirtildi.

HAFTADA 9 SAAT ARTTI

Buna göre alanlarına bakılmadan Milli eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nde geçici olarak görev yapan öğretmen ve yöneticilerin bu görev karşılığında ek ders ücretlerinin haftada 9 saat artırıldığı belirtildi.

DERS SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı zamanda derslerin müfredat ve sürelerinde değişiklik yapmaya hazır olduğu öğrenildi. Beden, sanat ve resim gibi çeşitli derslerin sürelerinin artırılması ve müfredatı ağır olan derslerin de hafifletilebileceği belirtildi.