Bugün altın fiyatları ne kadar? Hafta sonu kuyumcu fiyatları belli oldu!

Altın fiyatlarının hafta sonunda ne kadar olduğu merak konusu oluyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kuyumcular gram altını kaç TL’den satıyorlar?
Bugün altın fiyatları ne kadar? Hafta sonu kuyumcu fiyatları belli oldu!

Altın yatırımcılarının fiyat takipleri devam ediyor. Hafta sonu olmasına karşın kuyumcularda altın satışlarına devam ediliyor. Bugün altın almayı düşünenler hangi fiyatlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. Altın piyasasındaki son gelişmeler neler ve hangi fiyatlar görülüyor?

ALTIN PİYASASINDA NELER OLUYOR?

Altın piyasası açısından oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiliyor. Savaş piyasasının kuralları işletildiğinde ons altının fiyatı 2.000 dolar üstünü test etmişti ama bu seviyede kalmayı başaramamıştı. Sonrasında ise gelen fiyat düşüşleri ile altın fiyatları adeta çöktü. Ons altın 1.938 dolar seviyesine kadar geriledi. Yeni haftada ons altın fiyatı büyük bir dikkatle takip edilecek.

Altın için yeni haftada çok kritik bir veri bulunuyor. ABD’da bu hafta enflasyon rakamları açıklanacak. Bu rakamlar altın fiyatlarını direkt olarak etkileyecek. FED üyeleri faiz artırımı konusunda yeniden bir girişim yapabileceklerini açıklayarak altın piyasasını baskılıyorlar. ABD enflasyonunda yükselişler olursa faiz artırımı için bir sürpriz gelişme yaşanabilecek. Bu da ons altın fiyatının 1.900 dolar aşağısına gerilemesi anlamına geliyor. Ancak ABD enflasyonu beklentilerin altında gelirse o zaman ons altın buradan destek alıp yükselecek.

GRAM ALTIN KUYUMCU FİYATI NE KADAR OLDU?

12 Kasım 2023 Pazar günü itibariyle kuyumcularda gram altın fiyatı merak ediliyor. Bankalar arası piyasada gram altın fiyatı 1.779 TL’ye kadar geriledi. Ancak bu fiyatın herhangi bir geçerliliği yok. Bu fiyat üzerinden herhangi bir şekilde altın işlemi yapılamıyor. Onun için de kuyumcu fiyatları ayrıca araştırılıyor.

Bankalar arası piyasalarda gram altın fiyatı düşmüş olsa da bu durum kuyumcu fiyatlarına pek yansımadı. Gram altını bugün kuyumcular 1.937 TL’den satmaya devam ediyorlar. Serbest piyasada dolar kurunun daha yüksek olması ve gram altında kuyumcuların makas aralığının yüksek olmasından dolayı bu fiyat farkı ortaya çıkıyor.

Kuyumcularda bu hafta sonu çeyrek altın 3.015 TL, yarım altın 6.030 TL, tam altın 12.010 TL, gremse altın 29.930 TL fiyatları ile satılmaya devam ediliyor.

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.