Bugün için resmen KIRMIZI ALARM verildi, evlerden çıkmayın! Saati resmi olarak açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama geldi. 12 Kasım Pazar güncel hava durumlarını tek tek açıklayan MGM, yağışların etkili olacağı bölgeleri tek tek açıkladı. Yağışların öğlen başlayacağı belirtildi! İşte MGM hava durum tahminleri
Bugün için resmen KIRMIZI ALARM verildi, evlerden çıkmayın! Saati resmi olarak açıklandı

Merakla beklenen hava durum tahminleri açıklandı. Buna göre Türkiye artık soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine giriyor. 12 Kasım Pazar günü yağışların beklendiği iller belli olurken, MGM tarafından ad uyarıların ardı arkası kesilmedi.

12 Kasım Pazar günü merakla beklenen hava durumuna ilişkin, “Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi, Yozgat, Kırıkkale, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz bölge geneli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor” açıklaması yapıldı.

screenshot-4.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji haritalı il il hava durum tahminlerine ek olarak bölgeler için de tahminlerini paylaştı. Buna göre bölgelerimizde hava nasıl olacak? sorusunun cevabı şu şekilde:

MARMARA

Bölge genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Bölge genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar İzmir, Manisa, Aydın çevrelerinde kuvvetli, akşam saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; İç Ege'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Batı Akdeniz'in parçalı çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Yozgat ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; iç kesimlerde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç kesimlerde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

UYARILARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Yapılan açıklamalarda özellikle Ankara, İzmir, Yalova, Kocaeli, Aydın ve Muğla illeri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken, İç Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de kuvvetli rüzgar görülebileceği belirtildi. Vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi.