İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine peş peşe müjde! Okullar için 11 GÜN TATİL GELİŞMESİ!

Öğrenciler için tatil gelişmesi kısa süre içerisinde gündem oldu. Aktarılan son habere göre öğrenciler nisan ayı içerisinde tatile resmen doyacak! Nisan ayı içinde yaşanan peş peşe gelişmelere ilişkin detaylar haberimizde!
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine peş peşe müjde! Okullar için 11 GÜN TATİL GELİŞMESİ!

Öğrenciler nisan ayı içerisinde peş peşe tatil haberi ile karşılaşacak. Konuya ilişkin aktarılan son haberin detayları netleşiyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için nisan ayında okulların tam 11 gün boyunca tatil edilmesi bekleniyor. Veliler bu tatil müjdesine şaşırırken, resmen öğrencilerin etekleri zil çaldı.

NİSAN AYINDA OKULLAR 11 GÜN TATİL

Nisan ayında okulların 11 gün tatil edileceği ifade edildi. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunuyor. Ancak öncelikle 31 Mart Pazar günü düzenlenecek olan yerel seçimlerin ertesi olan 1 Nisan Pazartesi gününün tatil edilmesi bekleniyor. Daha önceki seçimlerin ertesi günü de okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin de okullarda yapılması sebebi ile okulları bir günlük tatil edilmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra Nisan ayında 9 günlük bir tatil söz konusu. Öğrenciler için ara tatil ile Ramazan Bayramı tatilinin birleşmesi ile birlikte okul döneminde bir farklılık oluşabilir.

Son olarak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da resmi tatil olması ile birlikte okulların nisan ayı içerisinde 11 gün tatil olması bekleniyor.

Yaşanacak bu peş peşe tatil müjdesi haberlerinin mart ayı içerisinde öğrencilere duyurulması bekleniyor.

MEB EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı takviminde tatil dönemleri şu şekilde:

8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ara tatil

10-12 Nisan 2024 Ramazan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

16-19 Haziran 2024 Kurban Bayram