Milli Eğitim Bakanı bizzat kendisi duyurdu! İlkokul ortaokul lise öğrencileri YASAK KARARI başladı

Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması gündeme bomba gibi düştü. MEB duyuru - son dakika ile 81 ilde yasak kararı aldı. Okullarda cep telefonu kullanımı MEB duyurusu geldi. Okullarda telefon yasağı YÖNETMELİĞİ!
Milli Eğitim Bakanı bizzat kendisi duyurdu! İlkokul ortaokul lise öğrencileri YASAK KARARI başladı

Milli Eğitim Bakanı bizzat kendisi duyurdu! İlkokul ortaokul lise öğrencileri YASAK KARARI başladı - Yeni kurulan hükümette Mahmut Özer'den aldığı koltuğa oturarak Milli Eğitim Bakanı olarak çalışmalara başlayan Yusuf Tekin çok ses getiren birçok düzenlemeye imza atmıştı.

Açık liselere geçişin zorlaştırılması, sınıfta kalmanın tekrar getirilmesi, devamsızlıktan kalma ve sınıf geçmenin zorlaştırılması çok sayıda önemli düzenlemeye imza atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisini kapsayan yeni yasak kararını duyurdu. İşte o karar ve açıklama...

OKULLARDA CEP TELEFONU KULLANIMI MEB GENELGE YÖNETMELİĞİ! OKULA TELEFON GETİRMEK YASAK MIDIR?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 - 2024 yılı eğitim öğretim dönemi öncesinde Ankara'da Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bir toplantıya katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

meb-karari.jpg

Bakan Tekin söz konusu toplantıda okullarda uygulanacak yasak karanını duyururken bir yeni soru daha gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız.'' ifadelerine yer verirken ''Öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" dedi.

OKULA TELEFON GETİRMENİN CEZASI NEDİR?

Yapılan açıklamada öğrencilerin okula değil sınıfa telefon getirmesinin yasak olduğu belirtildi. Özellikle de uzak okula giden, okuldan sonra etüt, dersane ve kursa giden öğrencilerin aileleri ile iletişim için cep telefonu kullanmak zorunda olduğunu belirten veliler okula telefon getirmenin yasaklanmamasını talep etti.

Öğrenciler okula telefon getirmek zorunda olduğu durumlarda bu cihazlarını belirlenen alanlarda sorumlu öğretmene tesilm etmekle yükümlü olacaklar. Ancak sınıfa cep telefonu sokan öğrenciler ceza alacaklar. Öğrenciye cep telefonu yasağı verilmesi ya da disiplin cezası verilmesi gündeme gelecek.