İl Milli Eğitim Müdürüne personele mobbing uyguladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezası

İl Milli Eğitim Müdürüne mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası verildi. Personele uyguladığı mobbing gerekçe gösterilmişti. Mahkeme sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
İl Milli Eğitim Müdürüne personele mobbing uyguladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezası

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde bir personele uyguladığı mobbing sebebiyle personelin ölümüne sebep olması suçundan Muğla 4.Asliye Mahkemesine dava açılmıştı. Şu anda Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Pervin Töre'ye görevi kötüye kullanmak suçundan 5 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

2020 yılında Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Hüyesin Baş kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmişti. Hüseyin Baş'ın ölümünün ardından ise o dönemin Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünü yapan Pervin Töre Enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için Hüseyin Baş'ı istifaya zorladığı iddia edilmişti. 

Yaşanan bu olaydan sonra Pervin Töre hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan bu iddianamede personel eğitimci Hüseyin Baş'a kazananlar listesinde usulsüzlük yapmasını söyleyerek bu konuda baskı uyguladığı söylenen Töre'nin prensiplerine uymuyorsa istifa edersin dediği iddia edilmişti. Hüseyin Baş ise uygulandığı iddia edilen bu mobbing karşısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Baş'ın hayatını kaybetmesinin sebebinin ise Pervin'in usulsüzlük yapmadığı için Baş'a uyguladığı mobbing olduğu söylendi. 

PERVİN TÖRE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

O dönemin İl Milli Eğitim Müdürü olan Pervin Töre hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Buna göre Töre hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek gerekçesi gösterildi. 2021 Haziran ayında görevden alınan Töre 11 Nisan 2022 Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Söz konusu dava sonuçlandı. Alınanan kararda Pervin Töre'nin sabıkasız oluşu ve bu suçu tekrar işlemeyeceği göz önünde bulunduruldu. Mahkeme sanık hakkında 5 ay hapis cezasına çarpıtıldı. Daha sonra söz konusu mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdiğini duyurdu. 

İlgili Haberler