MEB duyurdu! Liseliler için Dersler cepte mobil uygulaması geliştirildi

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 'Dersler Cepte' uygulamasının geliştirildiği açıklandı.
MEB duyurdu! Liseliler için Dersler cepte mobil uygulaması geliştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte 2022 - 2023 eğitim öğretim döneminde öğrenilen konuları pekiştirebilmek adına uygulama geliştirildiği ifade edildi. 'Dersler Cepte' mobil uygulaması ile birlikte 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerin eğitimine katkı sağlayabilmek adına bu şekilde bir uygulamanın ortaya konduğu ifade edildi. 

Uygulama geliştirilirken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gençlerin dijital öğrenmeye olan yatkınlıklarının konu alındığı, bununla birlikte de kullanım alışkanlıklarına göre geliştirmeler yapıldığı öğrenildi. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda da bulundu. 

ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE SUNULDU! 

Lise seviyesindeki öğrenciler için telefon ve web sürümüne uygun bir şekilde hazırlandığını ifade eden Bakan Özer, "Lise öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. dönemi derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirmeleri, varsa öğrenme kayıpları ya da eksik öğrenmelerini gidermeleri amacıyla hazırlanan uygulama Google Play Store ve AppStore'da ücretsiz sunuldu. Konu özetleri, ders anlatım videoları ve soru örneklerinin yer aldığı mobil uygulama, hem çevrim içi hem de çevrim dışı olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanarak web ortamında da çalışabilir hale getirildi." şeklinde konuştu. 

UYGULAMA TANITILDI! 

Bununla birlikte uygulamanın içeriğinden de bahseden Bakan Özer, "İçerikler, konu bazlı ve pdf şeklinde formatlanarak her sınıf seviyesinde 'Kritik bilgi, biliyor musunuz?', 'sıra sende', 'kavram yanılgısı', 'ödev' gibi küçük notlarla zenginleştirildi. 'Dersler Cepte' mobil uygulaması, 'konu özetleri, 'ders anlatım videoları, 'çoktan seçmeli sorular' ve 'çözdüğüm sorular' olmak üzere 4 bölümden meydana getirildi. Uygulama, sınıflar bazında 9. sınıflarda 117 konu, 136 video ve 585 soru, 10. sınıflarda 103 konu, 165 video ve 515 soru, 11. sınıflarda 134 konu, 198 video ve 670 soru ve 12. sınıflarda 103 konu, 150 video ve 520 soru olmak üzere toplam 457 konu, 649 video ve 2 bin 290 soru ile oluşturuldu." şeklinde yaptığı açıklamalar ile öğrencilere uygulama üzerinden sunulanlardan bahsetti. 

İlgili Haberler