BELLİ OLDU Okullar ikinci dönem neden açılmayabilir? İkinci dönem okullar kapanacak mı?

Son günlerde sosyal medya üzerinde okulların ikinci dönem açılmayacağına dair birtakım söylentiler yayılmaya başlandı. Bunun üzerinde öğrenci ve veliler okullar ikinci dönem neden açılmayabilir? İkinci dönem okullar kapanacak mı? sorusuna yanıt arıyor!
BELLİ OLDU Okullar ikinci dönem neden açılmayabilir? İkinci dönem okullar kapanacak mı?

Hastalıkların hızlı bir şekilde arttığı ve toplumda 3 kritik virüsün dolaştığı uzmanlar tarafından söylenmeye devam ediliyor. Özellikle koronavirüsün yeni varyantı olan ve dünya geneline yayılmaya başlarken JN1 virüsü, ülkemizde de görülmeye başlandı. Hastalıklarda resmen yeni bir çağ başlarken acillerde kuyruklar oluştu.

Hastanelerin dolması ve toplumda ciddi bir virüs yayılımının olmasından sonra okulların ikinci dönem açılmayacağına dair iddialar dolanmaya başlandı. Peki, okullar ikinci dönem açılmayacak mı? Okullar kapanacak mı? İşte detaylar..

ÜLKEMİZDE DE GÖRÜLÜYOR

Dünya genelinde görülen JN1 virüsü ülkemizde de görülmeye başlandı. Hastanelerdeki doluluk oranı hızlı bir şekilde artarken, yoğun bakımların da dolmaya başladığı ifade ediliyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da grip salgınına vurgu yapmıştı. Okulları açık olduğu bu dönemde pek çok öğrenci ve öğrenmek salgına yakalanmış durumda.

OKULLAR İKİNCİ DÖNEM KAPANACAK MI?

Okulları ikinci dönem kapanıp kapanmayacağı merak konusu olurken, konuya ilişkin resmi bir açıklamanın gelmediğinin altını çizmemiz gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken varyant olarak ifade edilen JN1 salgını karşısında velilerin gerekli önlemleri alması gerekiyor.

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

İkinci dönem hastalık sebebi ile okulların açılmayacağı durumunun şu an için bir iddia olduğu biliniyor. Okullarda eğitimin devam edeceği tahmin ediliyor.

JN1 VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NE?

Koronavirüsün en etkili ve son varyantı olarak ifade edilen JN1 virüsünün belirtileri belli oldu. En temel belirtileri arasında ateş, öksürük ve burun akıntısı bulunuyor. Bunun yanı sıra yorgunluk, eklem ağrısı, kas ve baş ağrısı da JN1 virüsünün belirtileri arasında bulunuyor.