E okul vbs neden açılmıyor, çöktü mü, niye girilmiyor?

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin zaman zaman kullanmış oldukları e okul uygulamasında çökme şikayetleri arttı. E okul çöktü mü, açılmama nedeni ne?
E okul vbs neden açılmıyor, çöktü mü, niye girilmiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen e okul uygulaması bazı dönemler sıklıkla kullanılıyor. Bu uygulamada zaman zaman erişim sorunları yaşanıyor. 14 Ocak 2024 Pazar günü de e okul uygulamasında çökme sorunları yaşandığı bildiriliyor. E okul çöktü mü, giriş neden yapılamıyor?

E OKUL NEDİR?

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir sistemi olan e okul çok büyük bir öneme sahiptir. Öğrenciler hakkındaki çoğu bilgiye bu sistem üzerinden erişilebiliyor. Öğretmenler sınav sonuçlarını bu sisteme işliyorlar ve öğrenciler ile veliler de takip edebiliyorlar. Ayrıca ek olarak farklı bilgiler de sistem içerisinde bulunuyor ve velilerin kolaylıkla takibi sağlanabiliyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen tarafından kullanılan e okul çok büyük bir iletişim ağına sahiptir.

E OKUL ÇÖKTÜ MÜ?

Özellikle dönem sonları yaklaştıkça öğretmenler öğrencilerin not girişlerini yapıyorlar. Bu da sistem içerisinde çok büyük bir yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. Bu yoğunluk da anlık olarak sisteme erişim sorunu ortaya çıkarıyor. Gün içerisinde e okul sistemine giriş yapamayanlar bu anlık çökmelere yakalanıyorlar. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı gayet doğal olan anlık erişim sorunları haricinde herhangi bir büyük teknik aksaklık hakkında açıklama yapmadı. Hem öğrenciler hem de öğretmenler sisteme girmeye devam edebiliyorlar. Ancak yoğunluğa göre erişimin sağlanamadığı da oluyor.

E okul sisteminin çok yoğun olacağı yeni bir haftaya başlanıyor. Bu yeni haftada öğretmenler öğrencilerin dönem sonu notlarını sisteme işleyecekler ve karneler belli olacak. Bu süreç içerisinde karnelerini ve notlarını merak eden öğrenciler de sisteme girecekler. Çok büyük bir yoğunluk yaşanacağı için bu hafta boyunca e okul çöktü mü sorusu gündeme gelebilecek.