Beklenen 6 Şubat TATİL HABERİ akşam saatlerinde geldi! Resmi olarak AÇIKLANDI

Bir süredir öğretmen ve öğrenciler 6 Şubat'ta tatil olup olmayacağını merak ediyordu. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük Kahramanmaraş depremlerinde 50 binden fazla canımız hayatını kaybetmişti. Beklenen 6 Şubat tatil haberi geldi!
Beklenen 6 Şubat TATİL HABERİ akşam saatlerinde geldi! Resmi olarak AÇIKLANDI

6 Şubat resmi tatil mi, 6 Şubat okullar tatil edilecek mi? sorusunun cevabı sıkça araştırılıyordu. Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre 6 Şubat için beklenen tatil haberi geldi. Açıklamayı valilik resmi olarak yaptı.

Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre 6 Şubat’ın yıldönümünde Hatay’da eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildiği açıklandı. Konu ile ilgili açıklamayı Hatay Valiliği yaptı. İşte yapılan açıklama ve tatil haberinin detayları

KARAR DUYURULDU

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuştu. Hatay bölgesinde afetin ilk yılında eğitim ve öğretime bir günlük ara verildiği açıklandı. Hatay Valiliği’nin aldığı karar az önce son dakika olarak açıklandı.

OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’da eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde MHP Adıyaman İl başkanı Ali Önat, Vali Osman Varol’u ziyaret ederek 6 Şubat gününün tatil edilmesini talep ettiklerini söylemişti. Yaşanan bu gelişme sonrasında açıklama yapan Önat, "Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahatça yapabilmesi ve deprem şehitlerinin anılması için 6 Şubat’ın tatil günü olmasını talep ettik" demişti. Önat, taleplerinin olumlu karşılandığını söyledi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Bunun üzerine Hatay Valiliği, il genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde okulların 1 günlük tatil edildiğini açıklandı. Yapılan tatil açıklamasında, “06 Şubat 2023 tarihinde Ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen asırların felaketinin yıl dönümü nedeniyle ilimiz genelinde 06 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” ifadesini kullandı.

Diğer iller için henüz tatil haberi gelmedi. Tatil haberinin şu an için Hatay ili için sınırlı olduğu aktarıldı.