18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? Pazartesi günü okul var mı?

Türkiye için oldukça önemli bir gün olan 18 Mart için resmi tatil araştırması yapılıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi günü tatil mi olacak? 18 Mart Pazartesi okullar açık olacak mı?
18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? Pazartesi günü okul var mı?

Türkiye için oldukça önemli tarihlerden birisi olan 18 Mart hakkında araştırmalar yoğunlaşmaya başladı. 18 Mart 2024 Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlanacak. Bu kutlamalar için başta Çanakkale olmak üzere tüm yurtta hazırlıklar yapılırken herkesin merak ettiği soru resmi tatil oluyor. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü Türkiye’de resmi tatil uygulaması mı yapılıyor?

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

18 Mart Türkiye için çok büyük bir anlama sahiptir. Bunun için de tüm millet olarak o anlamlı gün yaşanan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlanıyor. Ancak 18 Mart için Türkiye’de resmi tatil uygulaması yapılmıyor. Herhangi bir tatil uygulaması yapılmadan 18 Mart günlerinde Çanakkale Zaferi anılıyor. Çanakkale’de vatan savunmasını canını hiçe sayarak yapan şehitler rahmetle anılırken tatil uygulaması bugüne kadar hiç yapılmadı.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLADI!

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünün kutlanacağı 18 Mart 2024 Pazartesi günü için Çanakkale Valiliği yeni bir karar aldı. Çanakkale Valiliği bu yıl 18 Mart’ta okulların tatil edildiğini duyurdu. 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale’de okullar tatil olacak. Bu şekilde okullarına gitmeyecek olan öğrenciler Çanakkale Zaferi kutlamalarına katılarak bu anlamlı günü çok daha coşkulu bir şekilde kutlayabilecekler. Bu maksatla 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale’de tüm resmi ve özel okullarda tatil uygulaması yapılacak.

DİĞER İLLERDE OKULLAR TATİL Mİ?

18 Mart için diğer illerde de okullarda tatil uygulaması yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Şu ana kadar Çanakkale dışında herhangi bir il için tatil kararı açıklanmadı. 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale haricindeki 80 ilde okullar normal eğitimlerine devam edecekler.