7.608 TL, 6.667 TL, 2.423 TL! Bakanlık sosyal yardım ödemelerine başladı!

Ekonomik olarak zor günler geçirenler devletin verdiği sosyal yardımları araştırıyorlar. Aile Bakanlığı’ndan kimlere, hangi sosyal yardımlar veriliyor?
7.608 TL, 6.667 TL, 2.423 TL! Bakanlık sosyal yardım ödemelerine başladı!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler son günlerde vatandaşların aleyhine oluyor. İnsanların geçim maliyetleri oldukça yükselince bu durumdan en şiddetli şekilde etkilenenler dar gelirliler. Oldu. Dar gelirli vatandaşlar ise yaşanan bütçe sıkıntısını devlet destekleri aşmayı planlıyorlar. Devlet hangi vatandaşlara, hangi koşullarda maddi destek sağlıyor? Dar gelirliler hangi sosyal yardımlardan yararlanabilirler?

AİLE BAKANLIĞI SÜREKLİ ÖDEME YAPIYOR?

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları oldukça geniş kitlelere ulaşabiliyor. Bakanlık vatandaşlara sürekli veya tek seferlik nakit destekler verebiliyor. Bu sosyal yardımlar için sosyal yardım programları uygulanıyor. Genellikle de gelir şartı ile verilen sosyal yardımlarda ihtiyaç sahipliği önemseniyor. Aile Bakanlığı’na göre bir hanede aylık ortalama kişi başı gelir 5.667 TL’yi aşmıyorsa o aile ihtiyaç sahibi olarak tanımlanıyor. Bu kişiler için sosyal yardım almak ise çok daha kolay oluyor.

HASTALAR DESTEKLENİYOR

Aile Bakanlığı’nın hastalara nakit destek sağlanan bir sosyal yardım programı bulunuyor. Bu programdan tüberküloz ve SSPE hastaları yararlanabiliyorlar. Bu hastalıklar kronik olduğu için bu vatandaşların çalışma imkanları çok sağlıklı olmuyor. Hem iş hayatında hem de sosyal hayatta bu kişiler çeşitli sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu kişiler gerekli başvuruları yapmaları durumunda aylık 7.608 TL tutarında nakit destek alabiliyorlar.

İHTİYAÇ SAHİBİ İŞSİZLERE NAKİT DESTEKLER

Aile Bakanlığı’nın en yararlı sosyal yardımlarından birisi de işsizlere veriliyor. Buna göre ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan kişiler bu imkandan yararlanıyorlar. 18-55 yaş arasında olmalarına rağmen çalışmayan kişilerin çalışmalarına bir engel yoksa Aile Bakanlığı ile İŞKUR organizasyonunda bu kişilere iş bulunuyor. Bu kişiler de belirlenen iş görüşmelerine giderek işe girmeseler bile 1.700 TL nakit destek alıyorlar. İş görüşmesine katılıp işe girenlere ise Aile Bakanlığı tarafından 6.667 TL tutarında nakit destek ödemesi yapılıyor.

YAKINI VEFAT EDENLERE DESTEK!

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hane olarak tespit edilmiş olan hanelerde herhangi bir vefat durumunun gerçekleşmesi durumunda devlet yardım elini yine uzatıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tek seferlik olacak şekilde 2.423 TL tutarında nakit ödeme yapıyor. Vatandaşlar ilgili cenaze masraflarını böylece karşılayabiliyorlar.

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik çok daha farklı sosyal yardım ödemeleri de yapılıyor.