Tapu sahipleri bu listede olanlara 2.296 TL vergi ödemesi çıktı! Yatırmayana PARA CEZASI var

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor. Mart ayının gelmesi ile beraber tapu sahipleri için yeni ödeme dönemi başladı. Bu parayı ödemeyenler gecikme cezası ödeyecekler.
Tapu sahipleri bu listede olanlara 2.296 TL vergi ödemesi çıktı! Yatırmayana PARA CEZASI var

Tapu sahipleri bu listede olanlara 2.296 TL vergi ödemesi çıktı! Yatırmayana PARA CEZASI var - 1 Mart 2024 tarihi itibariyle tüm tapu sahiplerine emlak vergisi ödemesi uyarısı yapıldı. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan kişiler sıfır oranlı emlak vergisi hakkı ile vergi ödemesi yaparken bu kişilerin dışında kalan tüm tapu sahipleri tahakkuk eden vergi borcunu ödemekle yükümlü tutulmaktadır.

Ülkemizde sahip olduğu tek evi 200 m2 sınırını aşmamak kaydıyla ev hanımları, emekliler, işi olmayan kişiler, şehidin dul eşi ve yetimleri ile gazilerimize Gelir İdaresi Başkanlığı emlak vergisi muafiyeti hakkı vermektedir. Bu kişilerin dışında kalan tüm tapu sahipleri ise emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Emlak vergisi ödeyemeyen kişilere para cezası olarak gecikme cezası hesaplanmaktadır.

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN 2024?

Emlak vergisinde ödeme tarihleri her sene Mart ayında başlamaktadır. 1 Mart 2024 tarihi itibari ile emlak vergisi 1. Taksit ödeme dönemi başlar.

İsteyen tapu sahipleri ödemelerini emlak vergisi 1. Taksit son ödeme tarihi olan 31 Mayıs 2024 tarihine kadar yapabilecekleri gibi isteyen kişiler ise bir sonraki ödeme tarihi Kasım ayınd aolmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeme yapabilmektedir.

emlak-vergisi-odeme.jpg

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEME TARİHİ 2024 NE ZAMAN?

Emlak vergisinde peşin ödeme ve taksitli ödeme olmak üzere 2 seçenek sunulmakta olup taksitli ödeme yapmak isteyen kişiler için 2. Taksit ödeme dönemi Kasım ayı olarak uygulanır. 1 Kasım 2024 tarihi itibariyle başlayan ödeme döneminde son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2024’tür.

EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR, GECİKME PARA CEZASI KAÇ TL?

Emlak vergisi ödemesi zorunlu olan vergiler arasında yer almakta olup ödeme yapmayan kişilere gecikme cezası hesaplanır. Emlak vergisi borcu olan kişiler bu borcu ödememeleri durumunda geciktirilen her gün üzerinden hesaplanmak üzere para cezası kesilir. Emlak vergisi borcu olan kişilerin tapularını devretmelerine izin verilmemekte olup önce tapu borcunun kapatılması şartı aranır.