Şangay açıklarında Türk mürettebatın da olduğu gemi batırıldı

Aktarılan bir son dakika haberine göre Çin’de 16 Türk mürettebatının da olduğu gemi başka bir gemi tarafından batırıldı. Mürettebatın son anda kurtarıldığı öğrenildi. Detaylar haberimizde..
Şangay açıklarında Türk mürettebatın da olduğu gemi batırıldı

Merkezi Ankara olduğu öğrenilen bir şirkete ait olan OMEGA isimli gemi, Şengay açıklarında başka bir gemi ile çatıştı. Çatışma sonucunda 16 Türk mürettabatın da olduğu gemi battı.

DURUMLARI İYİ

Konu ile ilgili yapılan açıklamada geçmiş olsun denilerek şu iadeler kullanıldı:

"Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çarpan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.

Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun.

16’SI TÜRK OLMAK ÜZERE TOPLAM 21 DENİZCİ VARDI

Öğrenilen haberin detaylarına göre Marshall bayraklı OMEGA yük gemisi, MIRABELLA isimli bir gemi ile Şengay açıklarında çatıştı. Gemide görevli olanlar can filikası ile gemiyi acilen terk etti. 16 Türk toplamda 21 denizci ise denizden son anda kurtarıldı.

İlginizi çekebilecek diğer dünya haberleri:

“VALLAHİ BATIYORUZ”

Geminin battığı ana ilişkin bir kişinin görüntüleri kayıt altına aldığı belirtildi. Sosyal medyada yayımlanan görüntüde bir kişinin “Vallahi batıyoruz” dediği duyulurken, kurtarılan personellerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.