Kırgızistan depremde ölen var mı? Kırgızistan deprem can kaybı var mı?

Dün akşam saatlerinde Kırgızistan Çin sınırında 7 şiddetinde deprem olduğu duyuruldu. Meydana gelen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin vatandaşlar can kaybının olup olmadığını merak ediyor. Kırgızistan depremde ölen var mı? Detaylar ve merak edilenler..
Kırgızistan depremde ölen var mı? Kırgızistan deprem can kaybı var mı?

Aktarılan son habere göre ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki merkezinde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Kırgızistan yerel saati ile 00.09 civarında meydana gelen 7 şiddetindeki depremde öken olup olmadığı merak ediliyor.

Yerin 13 km altında meydana geldiği kaydedilen depremi de halk dakikalar içerisinde sokaklara döküldü. Deprem sadece Çin ve Kırgızistan sınırında değil, beraberinde Kazakistan, Afganistan, Tacikistan, Özbekistan ve Hindistan gibi pek çok ülkede de aynı anda hissedildi. Peki, Kırgızistan depreminde ölen var mı? Can kaybı oldu mu?

ARTÇI SARSINTILAR DA OLDU

Gece saatlerinde meydana gelen 7 şiddetindeki deprem sonrasında peş peşe artçı depremler de meydana geldi. Türkiye saati ile de 21.09’da meydana gelen depremden yarım saat sonra sırası isle 5,1 – 5,5 ve 5,0 şiddetinde artçılar oldu.

Kırgızistan depreminde ölü sayısı için de henüz bir açıklama yapılmadı.

İlginizi çekebilecek diğer dünya haberleri:

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Şiddetli sarsıntı sebebi ile halk hemen sokaklara döküldü. Konu ile ilgili Kırgızistan Acil durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, yaptığı açıklamasında 7 şiddetindeki depremde ülkede henüz can kaybı ya da hasar kaybının olmadığını söyledi.

Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan depremin merkez üssü daha sonra Çin'in Aykol kenti olarak da güncellendi.