Gazze'de toplam can kaybı 25.105'e yükseldi

İsrail ile Gazze arasında devam eden savaşta hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bini aşarken yaralı sayısı ise 62 bin 681'e yükseldi.
Gazze'de toplam can kaybı 25.105'e yükseldi

Hamas tarafından İsrail'de gerçekleştirilen müzik festivaline düzenlenen saldırı sonrasında başlayan savaş tüm hızı ile devam ederken ne yazık ki hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıryor. 7 Ekim tarihinde fiilen başlayan savaşta İsrail orantısız güç kullanmaya devam ederken savaşta hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunun kadınlar ve çocuklardan oluşması da tepki çekmişti.

İsrail tüm tepkilere rağmen saldırılarına hız kesmeden devam ederken tüm insani ateşkes çağrılarına da kulaklarını tıkamıştı. Gazze şeridine yönelik son derece sert saldırılar devam ederken Filistin Sağlık Bakanlığı son resmi verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre İsrail tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 62 bin 681 kişiye yükseldi.

İSRAİL FİLİSTİN SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI AÇIKLANDI!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 105’e, yaralıların sayısı ise 62 bin 681’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 107 gündür devam ediyor. Yoğun bombardımanın sürdüğü bölgede can kaybı her geçen saat artarken, Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra son rakamlara ilişkin açıklama yaptı. Kudra, İsrail’in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 178 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Çok sayıda Filistinlinin hala enkaz altında olduğunu aktaran Kudra, sivil savunma ekiplerinin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Açıklanan son resmi rakamlara göre İsrail tarafından ilk saldırının başlatılmış olduğu 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin'in Gazze şeridinde hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 105 kişiye ulaşırken yaralıların sayısı ise 62 bin 681 kişiye ulaştı.