Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem oldu!

Kırgızistan’da şiddetli bir deprem meydana geldiği açıklandı. Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) tarafından yapılan açıklamaya göre Kırgızistan’da 7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem oldu!

Dünyada şiddetli depremlere bir yenisi daha eklendi. Yapılan son açıklamalara göre Kırgızistan’da büyük bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü dünyada alanında saygın bir yeri olan Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) açıkladı. Deprem 7 şiddetinde olurken tam merkez üssü de açıklandı.

7 ŞİDDETİNDE DEPREM!

Kırgızistan’da Sincan sınır bölgesine yakın bir mesafede bulunan Kızıl-Su bölgesi adı verilen yer depremin merkez üssü oldu. Deprem 10 km derinlikte gerçekleşirken sarsıntı çok büyük oldu. Deprem sonrası durum ile alakalı olarak ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

DEPREM SONRASI İÇİN EÇIKLAMA YAPILMADI!

Kırgızistan’daki şiddetli depremin ne kadar yıkıma neden olduğuna dair şu anda herhangi bir bilgi verilmedi. Deprem ile alakalı olarak olarak Kırgızistan yetkililerinden açıklamalar bekleniyor. Depremin yerleşim yerlerinde etkili olması durumunda büyük yıkımlar yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

TÜRKİYE YARDIMA KOŞACAK!

Kırgızistan’da meydana gelen depremin etkisi belli olduktan sonra Türkiye’den AFAD’ın yardıma gidebileceği belirtiliyor. Kırgızistan ile çok iyi ilişkileri olan Türkiye’nin yardıma koşan ilk ülkeler arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem ile alakalı olarak bilgi edinilmesi ve eğer gerekiyorsa hemen bölgeye AFAD acil yardım ekiplerinin hareket etmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi.