İlk defa böylesi görüldü! Ölümcül virüs o bölgede de ORTAYA ÇIKTI

Dünya son yıllarda pek çok ölümcül virüs ile mücadeleye girdi. Konu ile ilgili bilim insanlarından herkesi şoke eden bir açıklama geldi. Böylesi ilk defa görüldü! Ölümcül virüsün o bölgede de görüldüğü ortaya çıktı. İşte detaylar..
İlk defa böylesi görüldü! Ölümcül virüs o bölgede de ORTAYA ÇIKTI

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre bilim insanlarının Antarktika’da yaptığı çalışmalarda şoke eden bir sonuç ortaya çıktı. Antarktika’da kuş gribinin görüldüğü öğrenildi. Riskin büyük olduğu ifade edilen değerlendirmeye ilişkin merak edilenler haberimizde

Bilim insanları Antarktika’da yaptığı çalışmalarda hiç beklemedikleri bir sonuç ile karşılaştı. Konu ile ilgili İspanya Yüksek Bilimsel Araştırma Konseyi açıklama yapıldı. Buna göre bölgedeki Primavera Üssü yakınlarında iki ölü kutup martısında kuş gribi tespit edildi. Bu haber tüm dünyada büyük bir şok ile karşılandı.

MESAFEYE RAĞMEN BİR İLK!

Konu ile ilgili yapılan açıklamada mesafeye rağmen böyle bir durumun bir ilk olduğu ifade edilerek, “Bu keşif, virüsün kıtayı diğerlerinden ayıran doğal sınırlara ve mesafeye rağmen ilk kez Antarktika'ya ulaştığını gösteriyor” denildi.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Bir dönem ülkemizi de esir alan kuş gribi özellikle evcil ve yabani kanatlı hayvanlarda görülen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın en büyük özelliğinin hızlı bir şekilde bulaşması ve sinir sistemi, solunum ve sindirim sistemini ciddi olarak etkilemesi bulunuyor. Hastalığın hem soğukluk hem de mesafe açısından Antarktika bölgesinde görülmesi herkeste şok etkisi yarattı.

KUŞ GRİBİ ÖLÜMCÜL MÜ?

Kuş gribi insanlardaki gribe benzeyen bir hastalıktır. Ölümcül sonuçlar doğurabildiği bilinmektedir. Aktarılan detaylara göre kanatlı hayvanlarda bu hastalığın kuluçka süresi en az1 en fazla 5 gündür. Hasta hayvanlar genellikle en geç 1 hafta içerisinde ölür.

Çoğunun 2-3 gün içerisinde öldüğü bilinmektedir. Hızlı bulaştığı göz önüne alındığında genellikle bir araya yaşayan hayvanlar arasında hızlı yayılır ve toplu ölümlere sebebiyet verebilir.